Автентика знову на часі

17.08.2005

      Найближчими вихідними Київ матиме вигляд планети у мініатюрі — до нас їдуть, пливуть, летять учасники ІІ Міжнародного фестивалю «Фольклорний дивосвіт». Програма обіцяє масу приємних миттєвостей навіть для гурманів мистецтва народів світу: Україну з музично-вокально-хореографічним візитом відвідають творчі колективи з Вірменії, Франції, Великобританії, Литви, Мексики, Голландії, Португалії, Чаду, Індії тощо. До своїх колег з інших країн, які пропагують автентичне мистецтво, приєднаються й українські фольклорні колективи.

      «Фольклорний дивосвіт» планує «окупувати» кілька майданчиків Києва: концерти відбудуться на Майдані незалежності, Зеленій естраді Міського парку, в Музеї українського народного декоративного мистецтва, конгрес-холі ДПА... Закордонних гостей запросять також на екскурсії до Лаври, на Андріївський узвіз, іншими визначними місцями Києва. А кияни з усіма ними зможуть познайомитися у суботу ввечері на Хрещатику, де спершу відбудеться традиційна для подібних акцій святкова хода у національних костюмах, а потім — концерт.

      Дехто з гостей продовжить нести культуру своїх народів в українські маси і в інших містах країни, взявши участь у фестивалях «Древлянські джерела» (22—25 серпня, Рівне) та «Калинове літо на Дніпрі» (25-30 серпня, Комсомольськ, Полтавщина).