ХРОНІКА

09.07.2005

Футбол

      Руслан Ротань перейшов-таки з «Дніпра» до «Динамо», підписавши з киянами 5-річну угоду. Дворічним контрактом з віце-чемпіонами обмежився 31-річний голкіпер Тарас Луценко. Сергій Ребров, повернувшись до «Динамо», отримав футболку з 5-м номером, бо його колишню одинадцятку зайняв Пеєв.

* * *

      Дебютант вищої ліги — харківський «Арсенал» — змінив назву на ФК «Харків». Тобто у «вишці» залишиться один «Арсенал» — київський.

* * *

      Контрольні матчі: «Арсенал» (Київ) — «Інтер» (Азербайждан) — 1:0 (Окодува); «Динамо-2» — «Арсенал-2» — 3:1 (Гіоане, Родольфо (пен.), Клебер — Шегда); «Металург» (З) — «Примор'є» (Словенія) — 1:1; ФК «Харків» — «Кримтеплиця» (Сімферополь) — 1:1; «Таврія» — «Кримтеплиця» — 5:0; «Ворскла» — «Спартак» (Суми) — 5:0; «Дніпро» — «Кривбас» — 0:1, 0:2.

Баскетбол

      Українська збірна дівчат віком до 20 років на чемпіонаті Європи у чеському Брно посіла лише третє місце у чвертьфінальній групі. В позавчорашньому матчі підопічні Марини Ткаченко й Людмили Коваленко обіграли іспанок —  84:76 (Горбунова (30 + 13 підборів), Коваленко (18 + 12 підборів), Покойова (18)). У вихідні українки візьмуть участь у розіграші місць iз 5-го по 8-ме.

Велоспорт

      Доволі цікавим з точки зору інтриги вийшов шостий етап (199 км) на багатоденці «Тур де Франс». Вирішальну роль у визначенні переможця відіграло падіння бельгійця Мінжена, котрий упродовж довгого часу лідирував з відривом від пелетону в кілька хвилин. Але не впоравшись на останньому кілометрі дистанції у Нансі з управлінням на вологій від дощу трасі, впав, спричинивши завал інших гонщиків. Італієць Бернуччі та казахстанець Винокуров уникли затору й першими прибули на фініш, а через сім секунд —  і велика група спортсменів, де перебували наші Попович, Гончар та Гривко. Трійку лідерів загального заліку очолюють американці Армстронг і Хінкепі, а також Винокуров. Ярослава Поповича відсунули на сьоме місце, але він кращий серед молодих гонщиків.

Олімпізм

      117-та сесія МОК, яка проходить у Сингапурі, прийняла рішення виключити з програми Олімпійських ігор, починаючи з 2012 року, бейсбол і софтбол. Кандидатами на заміну є гольф, карате, сквош, роликовий спорт.

Стрільба

      На чемпіонаті Європи у Сербії і Чорногорії українець Артур Айвазян у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з 50 м здобув бронзову медаль.