Збройнi сили України провели військові навчання в Азовському морі

20.02.2019
Збройнi сили України провели військові навчання в Азовському морі

Бойові навчальні маневри зі знищення десантно-висадкових засобів та недопущення висадки першого ешелону військ противника. (Фото прес-групи ООС.)

Російські окупаційні війська 18 лютого 12 разів порушили режим припинення вогню, з них 10 разів — із застосуванням артилерійських систем калібру 122 мм i мінометів калібрів 120 і 82 мм із витратою 117 снарядів та мін.
 
 
Окрім того, ворог вів вогонь по українських укріпленнях із протитанкових ракетних комплексів, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї.
 
 
Противник шість разів обстріляв наші опорні пункти: зі ствольної артилерії калібру 122 мм, протитанкових ракетних комплексів i великокаліберних кулеметів — у районі населеного пункту Лебединське; зі ствольної артилерії калібру 122 мм та вдруге з мінометів калібру 120 мм i станкових протитанкових гранатометів — поблизу села Водяне; з озброєння бойових машин піхоти та ручних протитанкових гранатометів — біля селища Опитне; з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї — в районі населеного пункту Павлопіль; зі стрілецької зброї — в районі міста Мар’їнка.
 
Обстрілювали також у районі населеного пункту Катеринівка, біля селища міського типу Новотошківське, в районі населених пунктів Травневе та Кримське.
 
У ході бойових дій четверо військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.
 
Підрозділи, що обороняються, подавляли ворожий вогонь застосуванням чергових вогневих засобів. За даними розвідки, 18 лютого дев’ять окупантів знищено та одного взято в полон.
 
Станом на 7-му год ранку 19 лютого ворог тричі обстріляв наші позиції в районі населених пунктів Гнутове та Катеринівка. Об’єднані сили надійно контролюють противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Тим часом Збройні сили України провели масштабні військові навчання, які дозволять українській армії достойно протистояти російським окупантам, якщо ті задумають напасти на українську державу з боку Азова.
 
Як повідомили у відділі зв’язкiв iз громадськістю Міноборони України, кораблi та катери Держприкордонслужби та Військово-морських сил спільно з тактичною і армійською авіацією, а також артилеристи зі складу Операції об’єднаних сил провели грандіозні навчання у водах Азовського моря.
 
У Міноборони повідомили, що після того, як по тривозі пiдняли всі перераховані підрозділи, військовослужбовці в комплексі здійснили в Азовському морі завдання iз взаємодії морського угруповання у складі суден і катерів морської охорони ДПСУ і ВМС української держави.
 
У відомстві зазначили, що в період проведення цих військових навчань в Азовському регіоні бійці відпрацювали завдання, які стосуються виклику авіації, її наводкою і наведення на ціль артилерії України.
 
Андрій Агапітов, який є командиром корабельно-катерної групи ВМС ЗСУ, підкреслив, що всі вищеназвані підрозділи української армії (моряки, льотчики, артилеристи) цілком зуміли виконати завдання, поставлені перед ними військовим керівництвом.
 
Також у прес-службі міністерства додали, що під час навчань чудово себе показали військовослужбовці з артилерійських підрозділів, які оперативно прибули в потрібний район берега Азова, де розгорнули бойові порядки, а потім вразили умовні цілі на морі.