У Черкасах вручили ключі від квартир сиротам Даниїлу Семченку та Сергію Матюшкіну-Матюшину

20.02.2019
У Черкасах вручили ключі від квартир сиротам Даниїлу Семченку та Сергію Матюшкіну-Матюшину

У Даниїла та Сергія в руках ключі від власних квартир. (Фото надане прес-службою Черкаської міської ради.)

У Черкасах власниками житла стали двоє черкаських сиріт — Даниїл Семченко та Сергій Матюшкін-Матюшин, яким по 22 роки.
 
 
Документи та ключі від однокімнатних помешкань, де вони тепер будуть жити, хлопцям вручив черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.
 
 
Завдяки департаментам соціальної політики, житлово-комунального комплексу, служби у справах дітей, міському центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді були виконані всі передбачені законодавством заходи, для того, щоб придбати ці дві квартири для перших на черзі, зауважує міський голова.
 
Усього дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на квартирному обліку в Черкасах — 117 осіб.
 
«Торік Черкасам було виділено 949 тис. грн. субвенції з державного бюджету на придбання двох однокімнатних квартир соціального призначення для осіб із числа дітей-сиріт віком від 18 до 23 років. До цієї категорії в місті нині належать 13 осіб. І першими у черзі були Даниїл та Сергій», — уточнює Анатолій Бондаренко.
 
Тож, пояснює міський голова, згідно з рішеннями виконавчого комітету Черкаської міськради, за пропозицією наглядової ради у сфері розподілу соціального житла при виконавчому комітеті міськради, Даниїл Семченко отримав квартиру загальною площею 31,1 кв. м по вул. Вернигори, а Сергій Матюшкін-Матюшин квартиру, загальною площею 27,5 кв. м по вул. Сумгаїтській. 
 
Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко запевняє, що міська влада й надалі робитиме все можливе для забезпечення житлом найвразливіших верств населення, зокрема й сиріт, які волею долі опинились без підтримки найрідніших та потребують допомоги.