Ілля Кива вніс заставу за «перевертня у погонах» Василя Мельникова

15.02.2019
Ілля Кива вніс заставу за «перевертня у погонах» Василя Мельникова

Якщо такі побоїща заохочуються кандидатами в президенти, спецназівці з іще більшою охотою гамселитимуть активістів. (Фото з сайта inforesist. org.)

Скандально відомий кандидат у президенти Ілля Кива вніс 115 тисяч гривень застави за капітана поліції Василя Мельникова, заарештованого на два місяці за підозрою в побитті активіста організації «С14» під стінами Подільського райуправління поліції столиці.
 
 
«У мене не було прямого наміру добити лежачого», — одразу заявив Мельников у компанії свого рятівника Киви, щойно вийшовши із СІЗО, де він перебував менше доби.
 
 
Він також відхрещується від вигуків «Лягай, Бандера!», коли активістів «С14» клали на землю спецпризначенці. Мовляв, на ту мить його ще не було на вулиці. 
 
 
Чому ж «перевертень» бив лежачого активіста коліном у голову, як це зафіксували камери журналістів?
 
У капітана своє виправдання: «На той момент мене так само забризкали балоном і я переживав, що може бути все що завгодно, і стан був емоційний. І коли людина перебувала на землі, то якщо й завдавалися якісь удари, то не по голові і... в мене не було прямого наміру добити».
 
Як повідомляла «УМ», 9 лютого на Контрактовій площі в Києві поліція затримала активістів «С14», які планували взяти участь в акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» під час мітингу Юлії Тимошенко.
 
Після мітингу затриманих відпустили, але не повернули особисті речі. Через це сталася сутичка, стражi порядку били затриманих, а один із полiцейських крикнув: «Лягай, Бандера!».
 
Найактивніше бив лежачих капітан у цивільному, якого ідентифікували й затримали. Ним виявився Мельников.
 
За нього одразу заступився Ілля Кива, мовляв, він — голова профспілки МВС і «захищати права поліцейських — його обов’язок», тож «своїх ми не кидаємо».
 
Кандидат у президенти активно піариться на цій темі: не лише перевертня зустрів біля СІЗО, а й вів пряму трансляцію від банківської каси, сплачуючи заставу.
 
«Я більш ніж упевнений, що  набрано групи, які й далі будуть дискредитувати, розхитувати і деморалізувати поліцейських, щоб під час фальсифікацій не було позиції закону в нашій країні», — каже Кива, не пояснюючи, про яку дискредитацію йдеться, коли капітан перевищує повноваження, гамселячи ногами лежачих. 
 
На цій «ниві піару» в Киви неочікувано з’явилися конкуренти! Зокрема, інший кандидат у президенти, опоблоківець Олександр Вілкул, теж заявив, що вніс 115 тисяч гривень застави за поліцейського Мельникова. Але Кива надав докази, що саме його заставу прийняли. 
 
Водночас голова фракції «Опозиційний блок», одіозний мільйонер Вадим Новинський, запропонував оплатити найкращих адвокатів поліцейським, які побили активістів С14 у Києві. Мовляв, він пропонує допомогу тим, кого нібито репресує влада.