Зефірки-валентинки: рецепт ніжного десерту від хмельничанки Анни Кириченко

13.02.2019
Зефір навіть вигляд має романтичний: хмароподібний і ніжний.
 
Якщо його робити з ягодами, він буде ще й квітковий, отож що до Дня всіх закоханих, що загалом до чаювань на початку весни підійде по всіх пунктах!
 
У хмельничанки Анни Кириченко є гарний рецепт малиново-яблучного зефіру.
 
Отже, за порадами господині, на 16 подвійних штук потрібно: пюре яблучне густе — 125 грамів, малинове пюре — 125 г, білок великого яйця, 100 г цукру. Для сиропу окремо: 9 грамів агару, 250 г цукру, 150 мл води. 
 
«Малину брала заморожену, добре виварила, а потім протерла через дрібне сито, щоб не потрапили кісточки, яблука приготувала в мікрохвильовці, щоб було швидше. Вийшло досить гарно, готувала 10 хвилин, а потім збила блендером». 
 
Відважити 250 грамів густого пюре, додати 100 грамів цукру, білок і поставити збиватися. Тим часом приготувати сироп з агару та цукру.
 
Для цього влити в каструлю воду 150 мл, додати агар, перемішати, додати цукор і варити сироп. Потрібно весь час помішувати, щоб не пригорів. Коли закипить сироп, потрібно варити 5 хвилин на сильному вогні, весь час помішуючи.
 
Коли консистенція сиропу стане схожа на драглисту масу, а сироп стікатиме з дерев’яної ложки грубою ниткою, тоді вмикаємо міксер на найвищу швидкість і вливаємо сироп у збиту масу пюре та білка. 
 
Після того як влили весь сироп, нехай збивається на великій швидкості близько хвилини  (більше не потрібно, бо маса може зріднути). Коли маса вже стала пухкою, вимикаємо міксер і викладаємо в кондитерський мішок з фігурною насадкою К855.
 
Відсаджуєте зефір на папір для випікання, з нього прекрасно зніматимуться зефірки. Коли відсадили — тоді ставимо на 8 годин мінімум для стабілізації. Коли вони підсохнуть, обкачуємо в пудрі. Все, готово. Смакуємо. Бажано смакувати з кимось!