«Це — Америка», і це найкраща пісня: у Лос-Анджелесі вручили музичні нагороди «Греммі»

12.02.2019
«Це — Америка», і це найкраща пісня: у Лос-Анджелесі вручили музичні нагороди «Греммі»

Кантрі-співачка Кейсі Масгрейвс зібрала «врожай» золотих грамофонів.

В американському Лос-Анджелесі в ніч iз 10 на 11 лютого відбулася 61-ша церемонія нагоро­дження музичною премією «Греммі».
 
 
На статуетку у вигляді золотого грамофона претендували композиції, які прозвучали в ефірах з 1 жовтня 2017 року до 30 вересня 2018-го.
 
 
Пісня This Is America («Це — Америка» у виконанні репера Дональда Гловера, більш відомого під сценічним псевдонімом Childish Gambino, отримала премію «Греммі» в одній iз двох головних номінацій — «Найкраща пісня року».
 
Сам Дональд Гловер відмовився від пропозиції виступити на церемонії і на вручення нагороди не прийшов. 
 
Зрештою статуетку вручили авторам пісні — шведському композитору Людвігу Геренсену і хіп-хоп-виконавцю Джеффрі Ламару Вільямсу (сценічний псевдонім Young Thug).
 
This is America також завоювала «Греммі» в номінаціях «Найкращий запис року», «Найкраще музичне відео» і «Найкраще реп-виконання».
 
Популярна молода американська кантрі-співачка Кейсі Масгрейвс стала лауреаткою музичної премії «Греммі» в іншій головній номінації — її альбом Golden Hour «Золота година» став «Альбомом року».
 
Крім того, Масгрейвс отримала ще кілька нагород «Греммі» в стилі кантрі — визнано найкращим її соло-виконання в цьому стилі та одну з пісень, передає інформагенція «Франс Пресс».
 
У категорії «Найкращий новий виконавець» перемогу святкувала британська співачка Дуа Ліпа. Американська виконавиця Аріана Гранде з платівкою Sweetener виборола «Золотий грамофон» в категорії — «Найкращий поп-альбом».
 
У світі рок-музики найбільшим і безумовним відкриттям 2018 року стала молода американська група Greta Van Fleet.
 
Вона шокувала і вразила шанувальників рок-музики тим, як вдало підхопила та розвинула стиль легендарної британської групи Led Zeppelin.
 
Молодий квінтет тепер жартома називають Led Zeppelin-молодший. Гурт був створений у провінційному містечку Франкенмут у штаті Мічиган трьома братами польського похо­дження на прізвище Кішка. Їхнiй дебютний альбом From The Fires («З вогню») на церемонії визнано кращим рок-альбомом. 
 
Стосовно інших ключових категорій, то не залишилася непоміченою епатажна співачка Леді Гага, яка минулого року вдало дебютувала на великому екрані в музичній драмі «Зірка народилася» (рімейк старого фільму з Барбарою Стрейзанд у головній ролі).
 
Вона перемогла в категорії «Найкращий дует» за виконання спільно з Бредлі Купером пісні Shallow зі згаданого фільму.
 
Не залишилась без нагороди ще одна епатажна зірка американської поп-сцени Cardi B (Карді Бі), яку відзначили статуеткою грамофона в категорії «Найкращий реп-альбом» (Invasion Of Privacy). 
Загалом відзнаки у світі музики вручили у понад 80 категоріях.
 
«Греммі» — музична премія Американської академії звукозапису, що існує з 1958 року і є однією з найпрестижніших нагород у сучасній музичній індустрії.