У Львові затримали підозрюваного в організації вбивства бердянського активіста «Сармата»

07.02.2019
У Львові вночі, на початку доби 7 лютого, правоохоронці під час проведення оперативно-розшукових заходів затримали підозрюваного в організації вбивства АТОвця та громадського активіста Віталія Олешка («Сармата»).
 
Заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив у «Фейсбуцi», що затримали «цього псевдополіцейського Європолу, колишнього бійця «Торнадо», мешканця Дніпра, якого ми підозрюємо в організації саме стеження та вбивства».
 
За словами посадовця, останні п’ять місяців зловмисник переховувався у різних областях України, постійно змінюючи місце проживання.
 
Нагадаємо, «Сармата» — колишнього бійця батальйону «Донбас» — убили пострілом у спину минулоріч 31 липня у Бердянську.
 
Повернувшись у місто з фронту, Віталій Олешко боровся з місцевою владою і конкретно «депутатом-«регіоналом» Пономарьовим, який по факту контролює Бердянськ», констатували знайомі «Сармата».
 
Уже 1 серпня поліція повідомила, що затримала п’ятьох підозрюваних у вбивстві, а 9 серпня В’ячеслав Аброськін заявив, що вбивство «Сармата» було замовним. 21 серпня Апеляційний суд Запорізької області залишив під вартою до 29 вересня чотирьох підозрюваних у вбивстві Олешка.
 
Про розкриття нападу  в МВС заявляли вже у вересні. А наприкiнцi 2018-го, 17 грудня, поліція повідомляла, що затримали ймовірного замовника вбивства «Сармата».
 
Запорізький апеляційний суд 3 січня цьогоріч  залишив під вартою без права внесення застави Михайла Сігіду — підозрюваного-співорганізатора вбивства Віталія Олешка.
 
Печерський районний суд Києва 17 січня  продовжив йому арешт  на два місяці — до 17 березня. Пізніше стало відомо, що Печерський районний суд Києва також продовжив терміни тримання під вартою на один місяць підозрюваним виконавцям убивства «Сармата» Максиму Владимеренкову та Олександру Обухову.