У Харкові викрили подібний до катівні підпільний «реабілітаційний центр»

06.02.2019
Обшук у так званому «благодійному реабілітаційному центрі» провели завдяки заяві 32-річного харків’янина, який сам пройшов у підпільній «клініці» всі етапи «зцілення». 
 
За його словами, у приватному одноповерховому будинку залежних від алкоголю та наркотиків людей утримують проти їхньої волі.
 
За спроби вирватися на вулицю або виявити непокору карають жорстокими методами. Пацієнтів б’ють, не випускають на прогулянку, погрожують фізичною розправою, змушують тяжко працювати.
 
Для особливо непокірних i незговірливих існують суворішi методі виховання. Їх кидають у крижану воду або в холодне приміщення.
 
Втекти на волю або покликати на допомогу дуже складно, оскільки в усіх одразу ж відбирають одяг, гроші та мобільні телефони. 
 
Як повідомив керівник Харківської місцевої прокуратури №3 Руслан Скуратович, під час обшуку в центрі виявили 25 чоловік. Серед них були і троє неповнолітніх — хлопець i дві дівчини.
 
Власника «клініки» вже затримали. Його підозрюють у незаконному позбавленні волі та знущанні над людьми.
 
Якщо його провину буде доведено, то 35-річному жителю Великобурлуцького району загрожує термін до 10 років позбавлення волі.
 
Наразі поліція розшукує інших людей, які брали участь у цій оборудці. 
 
Це вже не перший випадок у Харкові, коли правоохоронці розкривають діяльність підпільних «благодійних» центрів.
 
У лютому минулого року в тому ж таки Немишлянському районі затримали зловмисників, які насильно утримували в приватному будинку 30 чоловік, віком від 25 до 45 років. На них теж нападали просто на вулиці й відправляли на примусову реабілітацію з елементами тортур.