Третя ракетка України Даяна Ястремська виграла престижний турнір у Таїланді

05.02.2019
Третя ракетка України Даяна Ястремська виграла престижний турнір у Таїланді

Даяна Ястремська оновила кілька рейтингів українського тенісу. (Фото з сайта tennisua.org.)

Спаринг із живою легендою — мрія кожного спортсмена-початківця, швидко втілити котру вдається далеко не кожному.

 

У кар’єрі 18-річної одеситки Даяни Ястремської побачення з найуспішнiшою тенісисткою сучасності Сереною Уїльямс відбулося вже на її другому дорослому турнірі з серії «Великого шолома».

 

Попри те, що легендарна американка змусила Даяну дуже швидко зачохлити ракетку на «Аустреліен оупен»-2019, після гри засмучена невдачею українська тенісистка почула від зірки слова, котрі, не виключено, ще довго надихатимуть її на великі звершення. 

Завдавши в третьому колі «АО»-2019 Ястремській болісної поразки (6:1, 6:2) й змусивши суперницю плакати, Серена, немов заспокоюючи юну спортсменку, назвала її великим талантом. 
 
Вочевидь, і нетривалого спілкування на корті з 18-річною одеситкою вистачило професіоналу екстра-класу, аби розгледіти в своїй суперниці обдаровану особистість.
 
А той факт, що Ястремська — не проста тенісистка, вона довела на турнірі WTA Інтернешнл в Таїланді. Спочатку вона здивувала тенісну спільноту в чвертьфіналі, коли упевнено переграла колишню приму світового тенісу, переможницю Уїмблдону та «Ролан Гарроса», лідера посіву турніру в Хуахіні Гарбіньє Мугурусу (7:6 (7:5), 6:1).
 
Удруге ж захоплюватися своє грою Даяна змусила тенісний бомонд у фінальному протистоянні, коли, програючи у вирішальній партії Айлі Томлянович з Австралії 2:5, змогла завершити поєдинок на свою користь.
 
«Як мені це вдалося зробити — не знаю, але я дуже рада, що змогла пройти цей шлях», — сказала після тріумфу Ястремська.
 
Іще до фіналу в Хуахіні було відомо, що юна одеситка перепише історію українського жіночого тенісу й стане наймолодшою в історії нашої країни тенісисткою, котра посідатиме місце в топ-40 WTA.
 
Героїчна ж перемога над Томлянович (6:2, 2:6, 7:6 (7:3)) просто додала до «місцезнахо­дження» в табелі про ранги Ястремської ще кілька позицій, де тепер вона посідає 34-ту сходинку.
 
Відначимо, що до топ-40 Даяна потрапила у 18 років та 8 місяців, тоді як попередній рекорд аналогічного штибу належав Еліні Світоліній, якій топ-40 підкорилася в 19 з лишком років.
 
Відзначимо, що з потраплянням Ястремської до цієї престижної когорти  український жіночий теніс оновив іще один рекорд, згідно з яким, уперше одразу троє вітчизняних майстринь ракетки потрапили до числа 40 кращих тенісисток WTA. 
 
«Зараз я не думаю про рейтинг. Я думаю про те, як стати кращим гравцем, підвищити рівень моєї гри, отримати досвід. Якщо я гратиму добре, то і залікові бали будуть, і рейтинг підвищуватиметься. Рейтинг — це не пріоритет, хоча я і щаслива, що потрапила в топ-40», — наголосила Ястремська.