Нова громадянка України Катерина Бех виграла для збірної дві найвищі нагороди юніорського ЧС

05.02.2019
Нова громадянка України Катерина Бех виграла для збірної дві найвищі нагороди юніорського ЧС

Катерина Бех — дворазова чемпіонка юніорського чемпіонату світу з біатлону. (Фото з сайта xsport.ua)

Після успішного виступу на стартовому етапі Кубка світу-2018/2019 в словенській Поклюці, де збірна України з біатлону здобула дві нагороди, надалі у «синьо-жовтих» відверто збився приціл.

 

Особливо болісно було стежити за результатами нашої жіночої команди, котра й у персональних гонках не виблискувала, й у естафетах буксувала.

 

Щоразу  нова комбінація в командних перегонах, до якої вдавався наставник синьо-жовтої команди росіянин Андрій Прокунін, свідчила про відсутність вивіреної стратегії розвитку команди на майбутнє.
 
А переважання у складі збірної досвідчених біатлоністок (у заявці на поточний сезон фігурує четвірка олімпійських чемпіонок Ігор у Сочі-2014) лише підтверджує, що з підростаючим поколінням в українській жіночій команді є велика проблема.
 
Не дивно, що в перерві між етапами Кубка світу, прагнучи розгледіти на горизонті нові кадри для збірної, вітчизняна біатлонна спільнота пракично повністю зосередила свою увагу на юнацькому чемпіонаті світу з біатлону.
 
Не так давно з юніорів на дорослий рівень упевнений крок зробила Анастасія Меркушина. У призи молодіжного ЧС потрапляла й нинішня учасниця національної команди Юлія Журавок.
 
Тож чогось подібного очікували й від нинішнього юнацького «мундіалю», котрий приймав словацький Осрблі.
 
Зрештою, очікування свого керівництва юні представники України виправдали. Так, вигравши спринт та гонку переслідування, Катерина Бех поклала до синьо-жовтої скарбнички два «золота».
 
Примітно, що не так давно Бех мала російське громадянство, проте, не витримавши конкуренцію за місце в основній обоймі російської молодіжки, разом з іще кількома співвітчизницями перебралася до України.
 
Загалом, як свідчить прес-служба федерації біатлону України, завдяки золотому «дублю» Бех збірна України провела один з найкращих юніорських чемпіонатів світу. Примітно, що в медальному заліку «синьо-жовті» випередили російську збірну, котра в Осрблі обмежилася «золотом» та «сріблом».
 
Українська команда в загальному протоколі посіла п’яте місце; перша ж сходинка — за норвезькою збірною, котра відзначилася найбільшим доробком із чотирьох золотих, однієї срібної та п’яти бронзових нагород.
 
Зазначимо, що завдяки своєму вдалому виступу на ЮЧС Бех здобула достатню для участі на етапі Кубка світу суму залікових балів. І тепер Катерина матиме змогу виступити на заключному в сезоні етапі в Холменколені.
 
«Ці дві медалі?! Звичайно, я дуже рада! Працюватимемо й надалі. Я прагну до спорту вищих досягнень, тому хотілося б і в майбутньому, вже серед дорослих показувати такі ж високі результати», — наголосила Бех.
 
А головними складовими успіху на ЮЧС вона назвала влучну стрільбу та якісно підготовлені сервіс-бригадою лижі. n