Режисер культового «Володара кілець» Пітер Джексон візьметься за фільм про «Бітлз»

01.02.2019
Режисер культового «Володара кілець» Пітер Джексон візьметься за фільм про «Бітлз»

Відомий режисер культових фільмів «Володар кілець» та «Хоббіт» Пітер Джексон візьметься за створення на цей раз документального фільму про легенду ХХ, та й не тільки, століття — групу «Бітлз».
 
 
Здавалося б, від дня створення гурту пройшло понад півстоліття, але популярність їх не згасає.
 
 
Як і на піку їхньої слави, армія поціновувачів «бітлів» налічує мільйони й мільйони меломанів, тож цілком слушно, що ця стрічка матиме не меншу популярність, ніж сам гурт.
 
 
В основу фільму ляжуть відеозаписи, зроблені в далекому 1969 році під час створення «Бітлз» останнього у їхньому спільному доробку альбому Let It Be, а це — 55 годин відео- та понад 140 годин аудіозаписів.
 
Ніби машина часу переноситиме глядачів у ХХ століття, в часи апогею слави «бітлів» і водночас у період кризи, яка й стане причиною розпаду музичної легенди. Орієнтовно фільм вийде на екрани 2020-го — саме до 50-річчя альбому.
 
Режисер планує використати технологію реставрації старих записів, якою він уже скористався при створенні документальної картини «Вони ніколи не стануть старшими», де задіяв хроніку часів Першої світової війни. Тоді команда режисера відновила старі кадри і додала кольору чорно-білим архівним матеріалам.
 
Пітер Джексон співпрацюватиме з «бітлами» Полом Маккартні та Рінго Старром, а також із вдовами Джона Леннона — Йоко Оно Леннон та Джорджа Харрісона — Олівією.