У Тернополі влада взялася за очищення міста від «будок»

29.01.2019
У «файному» місті, схоже, вирішили всерйоз узятися за його очистку від різноманітних тимчасових споруд, що їх у народі називають будками, а в документах іменують МАФами.
 
 
Впродовж останнього десятиліття такі спроби декларували не раз, однак дивним чином нових «будок» на тротуарах і в зелених зонах (особливо навколо зупинок громадського транспорту) лише більшало, а частину старих знаходили можливість узаконювати.
 
Нещодавно міськ­рада прийняла рішення, згідно з яким, уже не повинні продовжувати договори з підприємцями, чиї кіоски та МАФи розташовані на газонах, тротуарах, в охоронних зонах інженерних комунікаціях, на зупинках громадського транспорту та ближче, ніж 50 метрів, до шкіл i дитсадків.
 
Також призупинено укладання договорів особистих строкових сервітутів для розміщення тимчасових споруд до того, як буде затверджено комплексну схему їх розташування (її має розробити управління містобудування, архітектури та кадастру до 1 квітня цього року).
 
«Це перший важливий і системний крок щодо подолання існуючої проблеми, — коментує ситуацію один з ініціаторів i розробників проекту згаданого рішення, депутат міськради, заступник голови громадської спілки «Рада бізнесу Тернопілля» Андрій Шкула.
 
— Зараз головне — забезпечити виконання прийнятого рішення. Тобто, не продовжити щодо частини тимчасових споруд договори, демонтувати незаконні кіоски, не надавати дозволи на розміщення там, де цього, згідно із законодавством, робити не можна, а також розробити грамотну та прозору схему розміщення тимчасових споруд».