Бойовики на Донбасі приникшли: добу панувала майже повна тиша

25.01.2019
Бойовики на Донбасі приникшли: добу панувала майже повна тиша

Чотири роки минуло з того дня, як російські терористичні війська з реактивних установок «Град» розстріляли житловий мікрорайон «Східний» у Маріуполі.

На Всесвітньому економічному форумі в Давосі Президент України Петро Порошенко обговорив із Генсеком ООН Антоніу Гутеррішем перспективи розгортання повноцінної миротворчої місії на Донбасі та ситуацію на окупованих територіях.

 

«Генеральний секретар ООН підтвердив готовність продовжити вживати заходи з надання гуманітарної допомоги внутрішньо переміщеним особам, а також постраждалому цивільному населенню Донбасу», — йдеться в повідомленні прес-служби Президента.

 
 
«Окрему увагу було приділено наслідкам агресії РФ проти України в районі Чорного та Азовського морів, — iдеться в офіційному повідомленні. — Співрозмовники наголосили на необхідності негайного звільнення РФ українських моряків, суден i забезпечення вільного судноплавства Керченською протокою відповідно до міжнародного права».
 
Тим часом бойовики на окупованому Донбасі притихли: станом на ранок 24 січня ворог вогонь не відкривав.
 
Наші захисники продовжують контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов припинення вогню.
 
Російські окупаційні війська 23 січня один раз порушили режим припинення вогню. У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» обстріл позицій наших захисників вели з гранатометів різних систем i стрілецької зброї в районі міста Авдіївка.
 
Унаслідок злочинних російсько-окупаційних обстрілів жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не отримав поранень.
 
Підрозділи Об’єднаних сил у відповідь на провокації противника застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, в середу трьох окупантів було знищено.
 
Поблизу  Маріуполя  сталася НП: на одному з постів спостереження в районі села Павлопіль зник безвісти військовослужбовець розвідувального зведення 79-ї Окремої десантно-штурмової бригади (ОДШБр).
 
Як повідомляється на сторінці ОДШБр у «Фейсбуцi», сталося це близько 4-ї ранку в районі виконання бойового завдання.