Стрілянина у стінах херсонського прес-клубу зацікавила представників ОБСЄ

23.01.2019
Невідомі стріляли по вікнах офісу, де проходила прес-конференція, у Херсоні, а пізніше — розпорошили сльозогінний газ у стінах приміщення прес-клубу.
 
Лише завдяки щасливому випадку ніхто з журналістів не постраждав, подробиці інциденту встановлюють правоохоронні органи. 
 
За версією керівника прес-клубу Олени Нечипуренко, до нападу можуть бути причетні представники громадської організації «Український транспортний союз», яким раніше відмовили в наданні майданчика для їхніх виступів.
 
Також за підозрою у нападі на офіс газети «Новий день» поліцейські затримали голову Херсонської обласної організації Соціалістичної партії Кирила Стремоусова.
 
Він давно відомий на півдні України своїми проросійськими поглядами, які відверто висловлює не лише у міських ЗМІ, а й у публічному доступі за допомогою каналу Youtube.
 
Як розповіла начальник відділу комунікації головного управління Національної поліції Херсонщини підполковник Ірина Атаманенко, за фактом групового хуліганства із застосуванням зброї (частина 4 статті 296 КК України) розпочато кримінальне провадження.
 
Правоохоронцям вдалося знайти травматичний пістолет, з якого могли вести вогонь, проте добитися зізнання від самого Кирила Стремоусова не вдалося, тому його долю найближчими днями вирішить суд.
 
Моніторингова група фахівців ОБСЄ на чолі зі спостерігачем паном Мікеле Рикка побувала в обстріляному прес-клубі, зафіксувала факт нападу на херсонських журналістів та опитала свідків надзвичайної події.