У Харкові двоє невідомих у масках вистежили і двічі вистрілили у поліцейського

17.01.2019
Двоє невідомих у масках вистежили 39-річного поліцейського Олексія Логвиненка вранці біля власного будинку, коли той вийшов вигуляти собаку.
 
 
Спочатку вони кілька разів ударили його по голові, а потім розстріляли з невстановленої зброї і швидко зникли на автомобілі.
 
 
Камера відеоспостереження зафіксувала темно-синю іномарку Daewoo Lanos, яку нині розшукує поліція.
 
«Наразi слідче управління відкрило кримінальне провадження за статтею 348 Кримінального Кодексу України, як «Посягання на життя працівника правоохоронного органу, — повідомив начальник ДУНП Олег Бех. — Зараз працівники поліції вживають усіх необхідних заходів щодо пошуку зловмисників».
 
Правоохоронці оголосили операцію «Сирена», повідомивши, що злочинці могли тікати в напрямку столиці. Пізніше на сайті «Поліцейський контроль України» з’явилась інформація про затримання одного з них, проте прес-служба відомства офіційно таку новину поки що не підтвердила.
 
Натомість заступник голови Національної поліції В’ячеслав Аброськін повідомив на своїй сторінці в соціальних мережах про те, що ім’я замовника вбивства слідчим уже відомо, і той обов’язково понесе покарання.
 
«Для карної поліції немає кордонів», — запевнив він. 
 
Наразі правоохоронці розглядають кілька версій нападу, в тому числі й пов’язану з професійною діяльністю потерпілого.
 
За словами Олега Беха, зловмисники залишили на місці злочину багато речових доказів. Є також запис із камер відеоспостереження, тому їх розшук може увінчатися успіхом. 
 
Поранений офіцер потрапив до реанімації в дуже тяжкому стані. Кулі влучили в голову та в дiлянку шиї.
 
«Це тяжкі травми, — прокоментував ситуацію заступник головного лікаря Харківської лікарні швидкої та невідкладної допомоги Андрій Козаченко. – За кваліфікацією судових експертів, ці травми можуть стати причиною смерті. Він на штучному диханні, тому непритомний».