Три перші ракетки України вдало стартували на «Аустреліен Оупен»-2019

16.01.2019
Три перші ракетки України вдало стартували на «Аустреліен Оупен»-2019

Свій дебютний дорослий «Аустреліен оупен» Даяна Ястремська розпочала з перемоги над іменитою господаркою кортів Самантою Стосур. (Фото з сайта xsport.ua.)

Не всім вітчизняним тенісисткам удалося подолати стартовий раунд Відкритої першості Австралії. Водночас до наступної стадії першого в сезоні турніру з серії «Великого шолома» пробилися три перші ракетки України. Не змогла скласти компанію Еліні Світоліній, Лесі Цуренко та Даяні Ястремській у другому колі «АО»-2019 четверта за рейтингом тенісистка країни Катерина Козлова, котра в затяжному трисетовому поєдинку програла словачці Вікторії Кужмовій — 6:4, 4:6, 2:6, зазнавши таким чином невдачі на старті «Аустреліен оупен» у третьому сезоні поспіль.
 
Водночас 18-річна Даяна Ястремська вперше в своїй кар’єрі грала поєдинок основної сітки Відкритої першості Австралії й, до своєї великої радості, здобула в Мельбурні знакову перемогу над іменитою австралійкою Самантою Стосур. Кульмінаційним моментом у цьому матчі, котрий проводили на одній iз головних кортів турніру — «Хайсенс Арені», став виграш молодою українкою за рахунку 2:5 у першому сеті п’яти сетів поспіль. Завдавши господарці змагань болючого удару в першій партії, в наступному сеті 57-ма ракетка світу без особливих проблем дотиснула переможницю «Ю-Ес оупен»-2011 — 7:5, 6:2.
 
У післяматчевому флеш-інтерв’ю, котре одразу після матчу дає на корті його переможниця, звертаючись до чисельної армії глядачів, Ястремська відзначила: «Я так схвильована! Спогади про цю гру залишаться зі мною назавжди. Дякую за підтримку! Сподіваюся, що за ці два тижні на турнірі ви дізнаєтеся про мене більше і прийдете на мою наступну гру». 
 
Якщо юна Ястремська на один iз центральних кортів «АО» потрапила завдяки зустрічі з місцевою тенісисткою, поєдинки котрих, до слова, в Мельбурні традиційно проходять на великих аренах, то прима вітчизняного тенісу Еліна Світоліна на «іменний корт» — «1573 Арену» — потрапила як власник високого номера посіву.
 
Вийшовши на гру проти представниці Швейцарії Вікторії Голубович у статусі шостої ракетки турніру, Світоліна без проблем підтвердила реноме одного з фаворитів змагань. Аби виграти свій стартовий поєдинок на «АО»-2019, Еліні знадобилася дещо більше однієї години. 6:1, 6:2 — і в наступному двобої на першу ракетку України чекає побачення з кривдницею Катерини Козлової — 46-ю ракеткою планети Кужмовою.
 
Перед стартом турніру Світоліна пообіцяла продемонструвати в Мельбурні більш агресивний у порівнянні з минулим сезоном теніс. «Я доволі багато часу тут присвятила тренуванням і відчуваю, що добре готова до змагань. Попереду багато важких матчів, тож мені потрібно зберігати позитивний лад», — наголосила прима українського тенісу.
Зауважимо, що наступною суперницею Ястремської буде 23-ракетка світу Карла Суарес-Наварро, а третя українська тенісистка в другому колі «АО»-2019 — Леся Цуренко — в другому колі турніру поміряється силами з 87-м номером класифікації WTA Амандою Анісімовою зi США.