Черкаські лісівники підгодовують диких тварин

11.01.2019
Черкаські лісівники підгодовують диких тварин

Cмілянські лісівники дбають про диких тварин усю зиму. (Фото надане прес-службою Черкаського обласного управління лісового та мисливського господарства.)

На Черкащині нині висота снігу — одна з найбільших після 1986 та 1998 років.
 
Тож у таку сніжну та морозну зиму особливої підтримки потребують дикі тварини.
 
Як розповідають у Черкаському обласному управлінні лісового та мисливського господарства, для цього в усіх лісгоспах від початку перших снігів проводять викладку необхідних кормів, сезон зимової підгодівлі диких тварин триває постійно. 
 
Приміром, у Смілянському лісгоспі така робота проведена не тільки в мисливських угіддях, а також в об’єктах природно-заповідного фонду, де полювання заборонено.
 
Смілянські лісівники наголошують, що збереження фауни — це одне з головних завдань працівників лісового господарства. Для цього державна лісова охорона заготовила різноманітні корми — сіно, гіллячковий корм, зернофуражі.
 
«Дикі парнокопитні особливо потребують підгодівлі в несприятливих погодних умовах зимово-весняного періоду. Для цього єгері також застосовують мінеральну підгодівлю — солонці з кухонної солі. Підгодівля сіллю добре впливає на організм тварин, зміцнює його», — кажуть у лісгоспі.