У Стамбулі затримали вбивцю двох харківських студенток

09.01.2019
Одразу після новорічних свят у Харкові знайшли вбитими двох турецьких студенток, які навчались на медичному факультеті Університету імені Каразіна.
 
Дівчата віком 20 і 22 років кілька днів поспіль не виходили на зв’язок, тому їхні батьки вдарили на сполох.
 
Зрештою справа дійшла до правоохоронців, які виламали двері орендованої квартири й підтвердили подвійне вбивство.
 
«Прибувши на місце події, працівники поліції виявили два жіночі тіла без ознак життя, — повідомив заступник начальника міського управління нацполіції Сергій Чиж. — За даним фактом слідчими відкрито кримінальне провадження за статтею умисне вбивство. Санкція цієї статті передбачає від 10 до 15 років позбавлення волі».
 
Як з’ясувалося в ході слідства, на дівчат iз ножем напав їхній земляк, 20-річний Цокмез Гусну Цан.
 
Він не зміг змиритися з тим фактом, що його колишня кохана Йилдиз поїхала за кордон. Прибувши слідом, він нав’язливо переслідував її з погрозами розправи і таки здійснив свій кривавий план.
 
Молодика оголосили у міжнародний розшук і через п’ять днів затримали у Стамбулі на кладовищі біля могили батька.
 
«Найвірогідніше, цю справу направлять до Туреччини, — повідомив почесний консул цієї країни у Харкові Володимир Білий. — Саме там проведуть завершальне слідство й оберуть міру покарання. Суд теж відбудеться у Туреччині. Думаю, зволікати з вироком там не будуть». 
 
Згорьовані батьки дівчат уже приїхали до Харкова, аби забрати їхні тіла на батьківщину. У родині Йилдиз лишився ще брат, а її подруга Зейна була єдиною дитиною у сім’ї.