Окупанти на Різдво п'ять разів порушили режим припинення вогню

09.01.2019
Окупанти на Різдво п'ять разів порушили режим припинення вогню

Український вертеп у гостях у захисників. (Фото зі сторінки «Операція об’єднаних сил» у «Фейсбуці».)

Російські окупаційні війська не припиняють свою брудну справу на території України.
 
 
На Різдво п’ять разів порушили режим припинення вогню в зоні ООС.
 
 
Маленьке благо: випадків застосування озброєння, забороненого Мінськими угодами, не зафiксовано. Але хрiн не солодший за редьку.
 
Опорні пункти наших військ обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї поблизу селища Станиця Луганська на Луганському напрямку, хутора Вільний на Попаснянському напрямку, в районі селища Луганське на Світлодарському напрямку, селища Березове на Донецькому напрямку та поблизу населеного пункту Павлопіль, що на Маріупольському напрямку.
 
Упродовж доби 7 січня один український військовослужбовець отримав поранення. У відповідь на провокації противника підрозділи Об’єднаних сил застосовували чергові вогневі засоби. За даними розвідки, чотири окупанти загинули та двоє отримали поранення.
 
Станом на ранок 8 січня ворог вогонь не відкривав. Водночас, незважаючи на погіршення погодних умов, українські військові продовжують надійно контролювати дії противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.
 
Додамо, що українська сторона СЦКК повідомила: спільно з СММ ОБСЄ тривають планові ремонтно-відновні роботи на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу, які зазнали ушкоджень унаслідок обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації та їхніх найманців.
 
Зокрема, 6 січня спеціалісти Попаснянського району електричних мереж Луганської енергетичної компанії завершили виконувати ремонтно-відновні роботи на ділянці: повітряна лінія електропередачі 6 кВ (Золоте-2) — трансформаторна підстанція (селище Катеринівка).
 
В Авдіївці здійснювали планові роботи на Донецькій фільтрувальній станції, а також забезпечували безпечний проїзд працівників робочої зміни до ДФС і зворотно.
 
Українська сторона СЦКК закликає окупаційну адміністрацію та збройні формування Російської Федерації дотримуватися встановленого безстрокового режиму «Тиша» на всій лінії бойового зіткнення та не перешкоджати проведенню запланованих ремонтно-відновних робіт.
 
Також українська сторона сподівається, що погодні умови та спільні зусилля військових i цивільних дозволять своєчасно і якісно виконати планові заходи, спрямовані на підтримання екологічної безпеки та відновлення пошкодженої цивільної інфраструктури Донбасу.