На передовій не вщухають обстріли: за минулу добу окупанти п'ять разів відкривали вогонь

04.01.2019
2 січня російські окупаційні війська п’ять разів порушили режим припинення вогню.
 
Опорні пункти наших військ обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї в районі хутора Вільний, населеного пункту Станиця Луганська на Луганському напрямку, а також поблизу селища Опитне на Донецькому напрямку та населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку.
 
Окрім вищезазначеної зброї, в районі селища Піски на Донецькому напрямку було зафіксовано роботу ворожого снайпера.
 
Впродовж доби середи жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
 
Та, на жаль, у перший день нового року в зоні проведення операції Об’єднаних сил на Донбасі загинув український військовослужбовець Микола Голубєв.
 
Хлопцеві було 20 років, родом він із Волочиська, що на Хмельниччині.
 
Боєць служив у 10-й окремій гірсько-штурмовій бригаді ЗСУ та загинув під час мінометного обстрілу, який відкрили проросійські бойовики.
 
Відомо, що 10-та бригада тримає оборону в Новоайдарському районі Луганщини, а саме — поблизу селищ Новотошківське та Кримське. Додамо, що 2017 року Микола Голубєв пішов служити до армії за контрактом.
 
За даними розвідки, 2 січня через необережне поводження зі зброєю один окупант загинув i троє отримали поранення.
 
У зв’язку з обстрілами позицій Об’єднаних сил збройними формуваннями Російської Федерації та їх найманцями українські військові вживали адекватнi заходи у відповідь iз метою збереження життя та здоров’я військовослужбовців Збройних сил України.
 
Станом на 7-му годину ранку 3 січня ворог вогонь не відкривав.
 
Українські військові продовжують надійно контролювати противника на лінії зіткнення, дотримуючись при цьому умов повного припинення вогню.
 
Додамо, що офіцери цивільно-військового співробітництва передали від активістів «Hand Made по-львівськи для Армії руками волонтерів» військовослужбовцям зі складу Об’єднаних сил, які перебувають на передньому рубежі, маскувальну сітку та святкові вітання, побажання миру і здоров’я нашим хлопцям на передовій.
 
У ці святкові дні бійцям особливо приємно усвідомлювати, що про них пам’ятають i підтримують. Це зігріває й додає сил боронити нашу державу від російських загарбників. Разом ми непереможні.