Еліна Світоліна після невдалого матчу у Брісбені втратить титул четвертої ракетки планети

04.01.2019
Еліна Світоліна після невдалого матчу у Брісбені втратить титул четвертої ракетки планети

Після невдачі Світоліної боротьбу за чемпіонський титул у Брісбені продовжує вести інша вітчизняна топова тенісистка Леся Цуренко. (Фото з сайта tennisua.org.)

Без сумніву, перемога прими вітчизняного тенісу Еліни Світоліної на Підсумковому турнірі WTA-2018 піднесла її на нові висоти.
 
 
Як часто буває в подібних ситуаціях, менеджерська команда молодої вітчизняної зірки намагалася здобути максимальну кількість рейтингових дивідендів після визначного успіху 24-річної одеситки в Сінгапурі.
 
 
За словами Еліни, більше половини своєї відпустки вона присвятила зустрічам зі своїми шанувальниками та представниками засобів масової інформації в Україні.
 
Активно працювати з тенісною громадськістю Світоліна продовжила й на старті нового сезону, котрий традиційно у переважної більшості тенісисток розпочинається в Австралії.
 
Своє перебування у Брісбені, де українці належало захищати статус переможниці «Брісбен Прем’єр Інтернешнл», вона розпочала з підкорення найвищої точки (74 м) місцевої архітектурної пам’ятки — найдовшого в Австралії консольного мосту. А незадовго до старту самих змагань, перебуваючи у ролі чинної чемпіонки, Світоліна провела автограф-сесію.
 
Не виключено, що за цією навколотенісною метушнею першій ракетці України та четвертій тенісистці планети не вдалося оптимально підготуватися до матчу-відкриття цьогорічного «Брісбен Інтернешнл» проти 30-ї ракетки WTA, білоруски Олександри Соснович.
 
Попри те, що другий сет поєдинку Еліна виграла «під нуль», загальний підсумок двобою все ж виявився не на її користь. Пам’ятаючи про поразку Світоліній у фіналі минулорічного турніру, Соснович зробила правильні висновки й змусила титуловану опонентку передчасно залишити змагання — 6:4, 0:6, 6:3.
 
«Минулого разу я з’їла занадто багато різотто з грибами перед грою. Але цього разу я цього не робила, переглянувши моє меню», — можливо, трохи іронізуючи, заявила Соснович.
 
Загалом, у 2018 році в Брісбені білоруска зчинила справжню сенсацію, адже у якості «кваліфаєра» дісталася до фіналу. Цього разу Соснович знову неабияк здивувала тенісну спільноту, уже на старті змагань вибивши з розіграшу першу «сіяну» «Брісбен Інтернешнл»-2019.
 
Тепер, у оновленому рейтингу WTA, Світоліна недорахується чималої кількості очок, що не дозволить їй залишитися на четвертому рядку «табеля про ранги» й потрапити до «топ-4» посіву на майбутній Відкритій першості Австралії.
 
Разом з тим вітчизняна тенісна прима чітко окреслює свої майбутні цілі: перемога на турнірі з серії «Великого шолома» та здобуття титулу першої ракетки світу.
 
Якщо першій тенісистці України не вдалося подолати свій стартовий бар’єр у Брісбені, то друга ракетка вітчизняного жіночого тенісу Леся Цуренко зіграє в чвертьфіналі турніру, на шляху до котрого вона здолала румунку Міхаелу Бузарнеску (6:0, 6:2) та господарку кортів Кімберлі Біррелл (6:4, 6:3).
 
Так високо турнірною сіткою на «Брісбен Інтернешнл» Цуренко піднялася вперше з 2013 року, коли в статусі «лакі лузера» змогла дістатися півфінальної стадії.