У «плей-оф» Ліги Європи динамівці зіграють iз греками, а «гірники» — з німцями

19.12.2018
У «плей-оф» Ліги Європи динамівці зіграють iз греками, а «гірники» — з німцями

У наступному році динамівці обіцяють зробити все, аби кількість глядачів на їхніх домашніх матчах значно збільшилася. (Фото з сайта www.footboom.com.)

Заради створення максимально комфортних (в існуючих обставинах) умов для проведення «гірниками» заключного поєдинку групового раунду Ліги чемпіонів проти «Ліона», керівництво київського «Динамо» проявило сердечну гостинність, погодившись на проведення цього важливого для донецького клубу поєдинку на столичному НСК «Олімпійський», де наступного дня й самі «біло-сині» проводили свій єврокубковий матч.
 
 
А щойно відгриміли пристрасті на міжнародній арені, як на поверхні знову з’явились ознаки «динамівсько-гірницького» протистояння.
 
«Дуже шкода, що на єврокубковий поєдинок «Шахтаря» прийшло більше глядачів, ніж на наш матч у Лізі Європи», — з прикрістю зізнався молодий динамівський захисник Віталій Миколенко.
 
За «лігочемпіонським» матчем донеччан на НСК «Олімпійський» проти «Ліона» на власні очі спостерігало більше 30 тисяч глядачів, тоді як на гру «Динамо» з чеським «Яблонцем» прийшло близько 11 тисяч футбольних уболівальників».
 
За словами динамівця, ситуація неприємна, проте у столичному клубі обіцяють її змінити. «Хотілося б, аби з весни на наші матчі приходило більше людей. Ми зробимо для цього все від нас залежне», — додав Миколенко. 
 
Нагадаємо, що й «Динамо», й «Шахтар» після приходу нового року розпочнуть підготовку до матчів 1/16 фіналу Ліги Європи, продовживши таким чином заочну конкуренцію за серця вітчизняних шанувальників футболу. 
 
Не виключено, що на одній iз наступних стадій Ліги Європи-2018/2019 українські гранди можуть зустрітися між собою, проте для початку «біло-синім» потрібно буде подолати грецький «Олімпіакос», а «гірникам» — німецький «Айнтрахт».
 
«Нам дістався сильний опонент. Із «Айнтрахтом» буде складне протистояння, як, загалом, iз будь-яким колективом з Німеччини», — заявив наставник «Шахтаря» Паулу Фонсека.
 
Без сумніву, після вильоту з Ліги чемпіонів у донецького колективу залишився неприємний осад, адже до 1/8 фіналу Суперліги «гірникам» було дуже близько. Тож Ліга Європи може стати місцем для сатисфакції, хоча і тут легкого життя у підопічних Фонсеки точно не буде.
 
Успішний виступ у «плей-оф» другого за силою єврокубкового турніру може стати саме тим магнітом, здатним повернути динамівських уболівальників на трибуни НСК «Олімпійський».
 
Без сумніву, щойно в Києві відчують непідробне бажання місцевої команди боротися за високий результат, кількість столичних уболівальників на головній футбольній арені країни значно побільшає.
 
Колишній гравець «Динамо» Олександр Заваров, який нині займається у столичному клубі селекційною роботою, каже, що «Динамо» потрібно з усією серйозністю поставитися до «Олімпіакоса». На «біло-синіх» очікуватиме важкий виїзд до Греції, де на столичну молодь очікуватиме непросте психологічне випробування місцевими фанатами.
 
«Новий рік потрібно розпочати з новими силами, відпочивши морально та фізично. Матч-відповідь відбудеться в Києві, а греки не люблять морозу. Тому має бути все добре. Головне — пережити зимову паузу й швидко набрати ігрову форму», — підсумував Заваров.