Ворог на Донбасі за минулу добу атакував позиції ЗСУ на усіх напрямках

18.12.2018
На передовій 16 грудня російські окупаційні війська 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник продовжує застосовувати озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 
 
Зокрема, ворог відкривав вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Кримське, що на Луганському напрямку, та в районі селища Водяне на Маріупольському напрямку.
 
Також російські окупанти вели вогонь із БМП-1, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї по позиціях Об’єднаних сил неподалік населеного пункту Новолуганське — на Світлодарському напрямку, населених пунктів Новотроїцьке, Піски, Авдіївка, Славне, Тарамчук, Старогнатівка, Кам’янка на Донецькому напрямку та неподалік населених пунктів Чермалик, Павлопіль, Лебединське, Водяне — на Маріупольському напрямку.
 
Унаслідок бойових дій у неділю двоє українських військових отримали поранення. За даними розвідки, в цей же день, 16 грудня, вісьмох окупантів було знищено та трьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 17 грудня ворог відкривав вогонь по позиціях українських військових біля населеного пункту Гнутове, що на Маріупольському напрямку. 
 
На жаль, у попередні дні ми зазнали безповоротних втрат. Так, 15 грудня в ході одного з обстрілів під Маріуполем від кулі ворожого снайпера загинув 39-річний Денис Лошкарьов (позивний «Мол») — командир відділення снайперів БСП «Донбас».  
 
До війни Денис був успішним юристом, весною 2014 року очолив херсонську «Самооборону», завдяки якій було придушено виступи місцевих сепаратистів.
 
У лютому 2015 року став до лав добробату «Донбас», був розвідником, згодом підписав контракт до кінця «особливого періоду».
 
Нещодавно був відряджений на передову для підсилення контрснайперської боротьби. У день, коли загинув наш герой, трьох окупантів було знищено, а вісьмох поранено.
 
Примітно, що відразу після бою терористи припинили будь-які провокації щодо ЗСУ.
 
А 13 грудня у зоні ООС на Донбасі від кулі російського найманця-снайпера загинув військовослужбовець 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ, старший сержант 45-річний Віктор Куроп’ятник із Кропивницького. Раніше Віктор служив у морській піхоті.
 
У перший штурмовий взвод десантно-штурмової роти 501-го окремого батальйону морської піхоти прийшов під час п’ятої хвилі мобілізації.
 
Не обійшлося без втрат і в тилу: 15 грудня в результаті катастрофи винищувача Су-27 в Житомирській області загинув військовий льотчик першого класу, майор Олександр Фоменко.
 
У загиблого було понад 480 годин нальоту й він був підготовлений до ведення бойових дій у повному обсязі Курсу бойової підготовки як ін­структор у простих і складних метеорологічних умовах.