Студентки зініціювали гостини до дітей у центр соціально-психологічної реабілітації «Отчий дім» на Київщині

18.12.2018
Студентки зініціювали гостини до дітей у центр соціально-психологічної реабілітації «Отчий дім» на Київщині

Діти відчули свято завдяки небайдужості інших. (Фото Людмили ЧЕЧЕЛЬ.)

Добрі справи робити ніколи не пізно. Головне — діяти з любов’ю, радістю, від усієї душі. Саме так і зробили у ГВО Товариство «Знання» України, Університеті сучасних знань та коледжі.
 
Адміністрація, викладачі, студенти вирішили напередодні дня святого Миколая першими навідатися вже до давніх друзів — діток із «Отчого дому», що розташований в селі Святопетрівське Києво-Святошинського району Київської області.
 
Ініціаторами поїздки стали студентки Сніжана Ковальчук, Катерина Кошова, Анна Скорозвон, Ірина Чхало, голова студради Дарина Атякшева.
 
За пару днів зібрали книжки, одяг, взуття, іграшки. На зібрані кошти купили печиво, цукерки, сік, фрукти, призи для конкурсів, альбоми для малювання, книжки-розмальовки, фломастери...
 
Варто було бачити, як дітки зустрічали гостей! Дехто вже впізнавав своїх друзів, бо студенти навідуються сюди вже втретє. 
 
Оксана Лукіна, директорка Київського обласного центру соціально-психологічної реабілітації «Отчий дім» розповіла, що у закладі перебувають дітки від трьох до вісімнадцяти років. Нині їх 32. Дітки прекрасні: щирі, відкриті серця. Умови наближені до домашніх. Але добре слово, теплі обійми ніколи не бувають зайвими.
 
Конкурси, ігри, забави влаштували й провели з дітками студентки. А далі дітлахів чекав солодкий стіл.
 
Обійми, слова вдячності, фото на згадку. Час так швидко збіг... Важко було розлучатися... Але ми приїдемо ще! І більшого щастя немає на землі!
 
Саме час робити добрі справи. Не забуваймо про безкорисливу допомогу ближньому. Бо не лише у День благодійництва ми нагадуємо знамениті слова зі Святого Письма, які проголошують, що блаженніше давати, ніж приймати.
 
Аби кожен з нас спробував внести посильну лепту в будь-яку благу справу. Спільно ми неодмінно помітимо, що саме такими вчинками і досягається загальне благополуччя, спокій і радість для всіх нас.