Свої добрива «добріші»: чи варто переходити на вітчизняні засоби захисту рослин

18.12.2018
Сучасні українські ЗЗР та мікродобрива починають складати повноцінну конкуренцію зарубіжним аналогам.
 
Таку думку висловив Геннадій Новіков, голова «Аграрного союзу України» під час візиту до «Інституту здоров’я рослин».
 
Побувавши в лабораторіях цього наукового агропідрозділу, де працюють над розробкою новітніх формуляцій, та на деяких виробництвах, Геннадій Новіков високо оцінив якість українських ЗЗР, підкреслив їхню важливість для вітчизняного агровиробника.
 
Сьогодні «Аграрний союз України» об’єднує понад три тисячі виробників, які в загальному обробляють близько семи мільйонів гектарів землі.
 
Всі вони зацікавлені у відпрацюванні продуктивної взаємодії та отриманні об’єктивної інформації, яка б допомагала впевненіше дивитися в майбутнє, забезпечуючи міцні точки опори.
 
«Процвітання аграрної сфери ми вбачаємо у консолідації та співробітництві агробізнесів України. Ми можемо бути корисними одне одному, — переконаний Геннадій Новіков. — Адже, використовуючи якісні вітчизняні ЗЗР та мікродобрива, ми отримаємо конкурентні продукти й одночасно сприяєтимемо імпортозаміщенню. Сьогодні вже бачимо, що це можливо.
 
Побувавши в Інституті та на виробництві, я переконався в надійності та якості вітчизняної продукції. Наприклад, засоби захисту черкаського заводу UKRAVIT ми вже готові рекомендувати нашим виробникам. Думаю, найближчим часом його відвідають делегації керівників агропідприємств, які входять до нашого Союзу. І на власні очі зможуть переконатися, що саме українське може бути найкращим, та поступово переходитимуть на продукти й системи вітчизняного виробництва».