Уряд виділив кошти на заборговану зарплату освітянам двох черкаських міст

14.12.2018
Освітяни Сміли та Кам’янки отримають до нового року свою заробітну плату в повному обсязі. Кабінет Міністрів України перерозподілив освітню субвенцію місцевим бюджетам на 2018 рік.
 
Як розповідає народний депутат Сергій Рудик, якого до Верховної Ради вибрали жителі цих міст і який був ініціатором такого перерозподілу, починалося все, як завжди, з благих намірів.
 
11 січня 2018 року Уряд прийняв постанову № 22 «Про підвищення оплати праці педагогічних працівників», і деяким категоріям педагогічних працівників було підвищено посадові оклади на 10%.
 
«На виконання рішення Уряду управління освіти Смілянської та Кам’янської міських рад нараховують та виплачують відповідні суми коштів своїм педагогічним працівникам. Як результат — виконання постанови Кабміну призводить до того, що в міських бюджетах утворюється дефіцит фонду заробітної плати на IV квартал 2018 року, адже кошти на виплату зазначеного підвищення не було враховано у загальному обсязі освітньої субвенції на 2018 рік», — пояснює Сергій Рудик.
 
Депутат додає: паралельно з цим і в Смілі, і в Кам’янці управління освіти затвердило заходи щодо економного та раціонального витрачання бюджетних коштів.
 
Кам’янка змогла зекономити 2,2 млн. гривень, а Сміла — 2,9 млн. гривень.
 
Однак цього виявилося недостатньо для того, аби профінансувати заробітні плати у повному обсязі. Тож заборгованість до кінця року по Смілі на сьогодні становить 2,3 млн. гривень, а по Кам’янці — 1,6 млн. гривень.
 
«І ось нарешті наші спільні зусилля увінчалися успіхом», — підсумовує Сергій Рудик.