Глава Рахункової палати Олексій Кудрін прогнозує розвал Росії

12.12.2018
Екс-міністр фінансів, а зараз очільник Рахункової палати Росії Олексій Кудрін висловив думку, що його країна опинилася в подібній ситуації, як свого часу СРСР.
 
 
«Наша влада не змогла звільнитися від совєтського менталітету», — таку заяву пан Кудрін зробив на відкритті Загальноросійського громадського форуму. Він переконаний, що Росії, яка була раніше Радянським Союзом iз певними амбіціями, ідеологією, ії роллю, зараз «дуже важко перебудовуватися».
 
За словами голови Рахункової палати, СРСР розвалився через недосконалу модель розвитку своєї економіки і політичної системи, через внутрішні проблеми.
 
«Тому сьогодні, якщо ми не будемо приділяти увагу знову внутрішнім причинам — факторам нашого успішного розвитку, якщо ми не побачимо цього і вчасно не звернемо на це увагу, ми знову зазнаємо поразки. В цьому сенсі успіхи в зовнішній політиці, які іноді пропонуються як наше повернення до кола провідних країн — це деяка ілюзія, яка деякий час може підтримуватися», — підкреслив Кудрін.
 
Серед факторів, що сприяють розвалу Росії, він назвав залежність державного бюджету від нафти і газу, щораз жорсткіші санкції, які відтинають країну від сучасних технологій, та застарілий ринок праці.
 
Заява Кудріна викликала агресивну реакцію серед росіян у соціальних мережах. Там його обізвали «мерзенним песимістом», «казкарем», «чмом» і «дурнем» та закликали посадити його до в’язниці.
 
Водночас професор Вищої школи економіки Андрій Заостровцев цілком солідарний із паном Кудріним. Експерт звернув увагу на існування в Російській Федерації регіонів, які не зінтегрувалися з Москвою.
 
«Це території, які лише формально є частиною Росії, проте етнічно, економічно і ментально вони жодним чином не вкомпонувалися у Федерацію», — сказав професор Заостровцев. Науковець пояснив, що деякі регіони залишаються при Москві лише тому, що їх тримає сильна рука Кремля. 

А ТИМ ЧАСОМ...

Путін був агентом «Штазі»

Німецьке видання «Більд Цайтунг» розкрило факт, що президент Росії Володимир Путін аж до падіння Берлінського муру в 1989 році був не тільки офіцером КДБ, а й також агентом карального комуністичного органу таємної поліції у Німецькій Демократичній Республіці — «Штазі».
 
Газета наводить документи, що підтверджують це. В архіві документів колишньої таємної комуністичної поліції «Штазі» у Дрездені знайдено посвідчення, видане в 1985 році Міністерством державної безпеки в НДР на прізвище майора Володимира Путіна.
 
Щоквартально посвідчення продовжували. Це означає, що нинішній президент РФ Путін був, ймовірно, активним агентом «Штазі». Голова Управління з питань матеріалів Державної служби безпеки в НДР у Дрездені Кондар Фельбер зауважив, що дотепер ніхто не знав про те, що агент КДБ Путін мав також по­свідчення «Штазі». У Москві визнали, що посвідчення може бути справжнім.
 
«Під час існування Радянського Союзу КДБ і «Штазі» були партнерськими службами, і тому не потрібно виключати існування такого посвідчення», — заявив речник Путіна Дмитро Пєсков.