Поблизу Києва проходять перші за чотири роки спільні навчання підрозділів МВС

12.12.2018
Поблизу Києва проходять перші за чотири роки спільні навчання підрозділів МВС

Подолання смуги перешкод. (Фото з сайта mvs.gov.ua.)

Представники Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби та ДСНС зібралися на тренувальній базі Національної академії внутрішніх справ, що неподалік Києва, аби провести перші за чотири роки спільні навчання усіх підрозділів Міністерства внутрішніх справ.
 
 
Правоохоронці відпрацьовуватимуть варіанти надзвичайних подій: блокування кордону та автодоріг, мінування приміщень, ліквідація катастроф техногенного і природного характеру тощо.
 
 
Варто зазначити, що всі сценарії навчань — це реальні події, які відбувалися в Україні впродовж року.
 
У рамках заходу пройдуть змагання різних спецпідрозділів системи МВС, у ході яких вони відпрацюють найрізноманітніші професійні навички — орієнтування на місцевості, подолання смуги перешкод i вогневу підготовку.
 
Загалом до участі у спільному навчанні залучено 1 тис. 165 осіб та 102 одиниці техніки.
 
«Неважливо, хто буде першим, а хто останнім. Важливо — навчатися разом, — сказав голова Національної поліції Сергій Князєв. — А також те, що у такий важкий рік ми маємо можливість зібратися і поділитися один з одним досвідом. Ми не збиралися в попередні роки, тому що це був період розбудови для всіх підрозділів МВС».
 
Упродовж чотирьох днів правоохоронці з усіх регіонів країни відпрацьовуватимуть теоретичні та практичні питання управління силами, забезпечення публічної безпеки у разі виникнення надзвичайних ситуацій. Навчання такого масштабу проводяться вперше.
 
Певну підготовку в ході навчань пройдуть також підрозділи комунікації системи МВС. Вони відпрацюють у бойових умовах i навчаться, як злагоджено інформувати громадськість про надзвичайні події та шляхи їх вирішення.