Кращою співачкою року за версією «Біллборд» стала Аріана Гранде

12.12.2018
Кращою співачкою року за версією «Біллборд» стала Аріана Гранде

Аріана Гранде.

Провідний фаховий часопис музичної індустрії США та світу «Біллборд» (Billboard) в останньому числі подав свій щорічний рейтинг «Жінка року», в якому визначився з кращою співачкою популярної музики за 2018 рік. Нею стала 25-річна Аріана Гранде. 
Природа щедро обдарувала талантом Аріану. Ця поп-дюймовочка зростом у 150 см має голос діапазоном у чотири октави. Співала з дитинства. Вперше її помітила у віці восьми років під час конкурсу караоке на круїзному лайнері відома американська співачка Глорія Естефан. І допомогла дівчинці, як могла. Вже в 10 років Аріана виступала на професійній сцені, з 15 років — грала в мюзиклах на Бродвеї. 2011-го підписала контракт із фірмою грамзапису Republic Records. Вела популярне шоу на американському телебаченні, яке зробило її відомою. Далі пішли концерти багатьма країнами світу. На першому етапі аудиторією Аріани Гранде були діти віком 7-12 років. 
Але разом з успіхами за Аріаною йшли і нещастя. Дівчинка так сильно переживала розлучення батьків, що їй знадобилась допомога психологів. Потім втратила близького друга: старший від неї лише на рік Мак Міллер — співробітник, автор ідей і просто надійний товариш — помер від випадкового передозування наркотиків. Світ Аріани знову завалився. Прийти до тями допоміг новий продюсер Піт Девідсон. Дівчина навіть збиралася за нього заміж, але наречений розірвав заручини. Знову удар.
Та справжнім потрясінням для Аріани став терористичний замах під час її концерту в англійському місті Манчестер 22 травня 2017 року. «УМ» писала про цей жахливий замах ісламіста-смертника, який підірвав себе в натовпі глядачів. Наслідок — 23 загиблих та 138 поранених. Серед жертв — багато дітей, які прийшли з батьками на концерт своєї кумирки. 
Цей жахливий теракт став межею між дитинством і дорослим життям Аріани Гранде. Вона змінила тінейджерський репертуар на дорослий, в якому біль та страждання є постійним елементом буття. Аріана настільки глибоко сприйняла теракт у Манчестері, що ще кілька разів поверталася до цього міста з благодійними концертами, заснувала доброчинний фонд, через який зібрала 29 млн. доларів на допомогу родинам жертв замаху та Червоному Хресту. 
Останній «посттерористичний» альбом Гранде Sweeteneer («Підсоло­джувач»), який побачив світ у серпні цього року і який, фактично, посприяв перемозі Аріани Гранде в цьогорічному рейтингу «Біллборда», виявився сповіддю вже дорослої жінки про її переживання та бачення світу. Ідею альбому символічно передає назва однієї з кращих його пісень No Tears Left To Cry («Вже не залишилось сліз, щоб плакати»). Аріана залишається дуже чуттєвою людиною, все пропускає через власне серце, і тому є «невиправною плаксою». «Я не можу й «Добрий день» сказати, щоб не заплакати», — кепкує над собою співачка. 
Альбомом «Підсолоджувач» Гранде закріпила за собою титул поп-королеви цього року. Схоже, вона збереже його і наступного року. Нині в американських чартах лідирує пісня співачки God Is A Woman («Бог є жінкою»), яким вона демонструє свою прихильність до фемінізму. Днями, до Різдва, має з’явитися новий, п’ятий за ліком, альбом Гранде Thank U, Next («Дякую Вам, наступний»). 
У рейтингу часопису «Біллборд» Аріана обійшла п’ятьох інших серйозних конкуренток: 65-річну ветеранку поп-музики Сінді Лопер, 33-річну поп-співачку Жанель Моне, 27-річну співачку й танцівницю Хейлі Кійоко, 30-річну авторку пісень музики кантрі Кейсі Лі Масгрейвс та 28-річною соул-виконавицю SZA.