Напередодні Дня Збройних сил України окупанти спричинили загострення на Попаснянському напрямку

07.12.2018
На фронті впродовж доби 5 грудня ситуація мала ознаки загострення на Попаснянському напрямку, проте залишалась цілком контрольованою Об’єднаними силами. Ворог 15 разів відкривав вогонь по позиціях наших військ. У шести випадках росіяни застосували озброєння, заборонене Мінськими угодами.
 
Війська країни-окупанта вели прицільний вогонь із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів i стрілецької зброї. Крім того, поблизу населеного пункту Опитне ворог обстріляв опорні пункти Об’єднаних сил із мінометів калібру 120 мм i п’ять разів упродовж доби відкривав вогонь неподалік хутора Вільного з мінометів калібру 82 мм. У цьому районі загарбники також застосували зенітну установку ЗУ-23-2 та двічі — протитанкові керовані ракети.
 
Упродовж доби середи «іхтамнєти» здійснювали обстріли наших позицій ще й на підступах до населених пунктів Піски, Тарамчук, Новомихайлівка, Красногорівка, Чермалик i Гнутове. Важке озброєння у цих випадках не застосовували. 
 
У ході бойових дій поранено одного українського військовослужбовця. За даними розвідки, трьох окупантів знищено та ще двох поранено. Станом на 7-му годину ранку 6 грудня противник вогневої активності не проявляв.
 
Із нагоди 27-ї річниці Дня Збройних сил України з привітанням до бійців звернувся командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв: «Дорогі бойові побратими! Це свято уособлює військову могутність i здатність Української держави захищати свої національні інтереси від посягань зовнішнього агресора. Сьогодні в умовах зухвалої російської агресії саме Збройні сили України є головною запорукою забезпечення спокою та миру в країні. Особливу відповідальність за виконання такого важливого державного завдання покладено на особовий склад Об’єднаних сил. І ви його виконуєте з честю. Завдяки вашій мужності та високому професіоналізму створенi й підтримуються умови для врегулювання конфлікту на сході України!
 
Із нагоди свята хочу також подякувати особовому складу Об’єднаних сил за високу громадянську позицію. Адже кожен iз вас чітко усвідомлює, що по обидва боки лінії розмежування живуть українські громадяни, які, у перспективі, будуть разом будувати заможну й процвітаючу Україну. Тому мені приємно відзначити, що наші воїни не лише захищають, а й надають серйозну допомогу населенню постраждалих районів у відновленні зруйнованої інфраструктури та налаго­дженні мирного життя. 
 
На жаль, російська зброй­на агресія досі триває, через це ми продовжуємо втрачати своїх побратимів. Вічна народна пам’ять і слава всім героям, які віддали своє життя за мирне й незалежне майбутнє України. Переконаний, що ці сили та зусилля, які щоденно віддають наші воїни на багатостраждальній землі Донбасу, завершаться відновленням територіальної цілісності Української держави. 
 
У цей урочистий день бажаю вам i вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добробуту, оптимізму та нових значних звершень і перемог».