Байдужість ПАТ «Укрпошта» — це агресія!

28.11.2018
Добрий день, молодоукраїнці! Незмінно читаю вас, доношу патріотичне слово до моїх гімназистів. Щиро дякую Вам за Вашу працю, за цікаві й корисні публікації.
 
Сьогодні хочу акцентувати увагу на питанні, яке, здавалося б, менш суттєве, але, насправді, глибинне й визначальне для наслідків війни з путінською навалою.
 
Це питання ідеологічного протистояння, доступу моїх співвітчизників до інформації. Нехай мій лист буде відкритим до керівництва ПАТ «Укрпошта», до всіх гілок влади.
 
Я запрошую заступника міністра інфраструктури Юрія Лавренюка приїхати до мене в м. Глобине Полтавської області й переконатися, що робота Укрпошти розвалена, що листонош скоротили і кореспонденцію доставляти нікому.
 
Розігнавши невтомних трударів, котрі сумлінно працювали за копійки (а дехто й далі продовжує від безвиході тягнути лямку), пани з Укрпошти безсоромно нахапали собі такі зарплати, що вже перевершили Президента держави. Хочу запитати: «Це за які заслуги?».
 
«Оптимальний режим», про який відписав нашій газеті (від 10 жовтня 2018 р.) пан Лавренюк, зовсім не оптимальний! Це його особиста аберація й дисгнозія. Бо мені, як і сотням моїх земляків, газет і журналів за тиждень не приносять ні разу! Особисто ходжу після роботи на пошту, щоб забрати свої передплатні видання.
 
Це добре, що живу поруч, а як же бути інвалідам, хворим, воїнам із пораненнями, людям похилого віку, всім тим, хто мешкає далеко від поштового відділення? У десятках сіл району поштові відділення давно закриті.
 
То як же людям отримати, дочекатися живої газети, оперативного друкованого слова, пенсійних грошових переказів? До того ж фахові журнали не доходять місяцями.
 
Так, свій журнал «Усе для роботи психолога» я не отримав ні у вересні, ні у жовтні. Глузуванням із людей, наругою над ними, їхніми потребами вважаю заяви ПАТ «Укрпошта» про «надання послуг населенню відповідно до норм чинного законодавства».
 
Переконаний, що слід негайно змінювати такі недолугі «норми законодавства» або хамовитих і безвідповідальних керівників Укрпошти на всіх рівнях.
 
Відповідно до норм законодавства України керівництво ПАТ «Укрпошта» слід притягнути до кримінальної відповідальності, бо ним злочинно перекривається доступ громадян до інформації.
 
Хочу щоб Генпрокуратура невідкладно взялася за їхню злочинну бездіяльність, через яку тисячі українських читачів змушені згортати передплату періодики.
 
Наполегливо вимагаю від керівництва СБУ з’ясу­вати, хто керує Укрпоштою, чи не перебувають її керівники в руках спецслужб Російської Федерації? Бо розвал поштової мережі по всій країні інакше як диверсією ворога назвати не можна.
 
Блокування доставки перед­платних видань — це питання нашої національної безпеки, нашої перемоги у війні, питання ідеологічних переконань, інформативності суспільства, його освіти, розвитку, морального та психологічного самопочуття нації.
 
Хочу нагадати панові Лавренюку та його команді слова Антона Чехова: «Яка насолода — поважати людей!». Спробуйте! Не відписками, а конкретними, ефективними справами. 
Василь КАЛЧУГІН, психолог Глобинської гімназії №1
Глобине, Полтавська область