«Донбас» із великими труднощами переграв відвертого аутсайдера чемпіонату

28.11.2018
«Донбас» із великими труднощами переграв відвертого аутсайдера чемпіонату

Певно, недооцінивши суперника, «Донбас» із великими труднощами переграв відвертого аутсайдера чемпіонату. (Фото з сайта uhl.ua.)

Чемпіонат країни, в якому змагається лише шість команд, важко назвати повноцінним.
 
 
Утім такі нині реалії в українському хокеї, що навіть вихід шести команд на старт змагань вважається для їх організаторів справжнім досягненням.
 
 
Поява ж на хокейному небосхилі України херсонського «Дніпра» стала справжньою знахідкою для української хокейної ліги, адже додала змагальному сюжету турніру нових, більш яскравіших, відтінків.
 
Сталося так, що на старті сезону дебютанти ЧУ з Херсона навіть перебували на чолі турнірної таблиці, проте довго утримувати максимальний хід не змогли.
 
Проте й після майже половини пройденої дистанції «Дніпро» перебуває в хорошому ігровому тонусі, міцно тримаючись на другому щаблі протоколу й маючи непоганий «гандикап» над чинним чемпіоном. Загалом перебування «Донбасу» на третій сходинці турнірної таблиці виглядає так само незвично, як і потужний плин «Дніпра».
 
Утім після переконливої перемоги над «Кременчуком» у матчі-відкритті сезону донецький клуб поступово здавав позиції. Коли ж хокеїсти, очолювані словаком Юліусом Шуплером, швидко вилетіли з Континентального кубка, «Донбас» узагалі став не схожим на себе.
 
Чого лише варта натужна перемога в їхньому останньо­му матчі, зіграному в Києві проти «Крижаних вовків». Колектив, який у поточному сезоні примудрявся пропускати за матч від фаворитів по десять шайб, дав справжній бій чинному чемпіону, змусивши неабияк понервувати їхнього нового-старого наставника Сергія Вітера. Зрештою, першими пропустивши, «червоно-чорні» знайшли в собі сили, аби уникнути іміджевих неприємностей (6:4).
 
Примітно, що за п’ять днів до непростого київського вояжу «Донбас» на своїй арені в Дружківці відверто познущався над молодими «вовками», закинувши в їхні ворота більше десятка шайб (11:2).
 
Схоже, що цей розгром не найкращим чином вплинув на психологічну готовність підопічних Вітера до їхнього наступного матчу, проте до сенсаційного реваншу столичних «вовків» справа все ж не дійшла.
 
«Сьогодні ми значно краще зіграли в захисті, хоча й були моменти, коли закидали шайби самі собі. Але це наша звична історія. Проте після розгромної поразки в Дружківці ми попросили хлопців грати більш зібрано, особливо в захисті», — головний тренер «Крижаних вовків» Микола Сидоров пояснив, що дозволило його підопічним гідно зіграти проти титулованого суперника.
 
А от Олександру Сеуканду, котрий донедавна очолював харківське «Динамо», довелося вибачатися за гру своїх підопічних у матчі проти «Кременчука». 3:9 — із таким рахунком харків’яни вдома програли лідеру чемпіонату, після чого знаний у вітчизняному хокеї наставник написав заяву про звільнення.
 
«Хочеться вибачитися за всю команду й за той непристойний рахунок. Пропущені командою голи — це справжнє неподобство, на яке не мають права навіть у дитячій спортивній школі. Прикро, що своїми руками зробили такий непристойний рахунок», — такими були останні слова на посту очільника «Динамо» Олександра Сеуканда.
 
Цікаво, що після другого тайму динамівці мали мінімальну перевагу над «Кременчуком», але в заключному періоді пропустили шість шайб без відповіді. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Крижані вовки» — «Донбас» — 4:6, «Динамо» — «Кременчук» — 3:9, «Дніпро» — «Білий барс» — 3:0.
Турнірне становище: «Кременчук» — 53 (20 матчів), «Дніпро» — 46 (19), «Донбас» — 38 (19), «Білий барс» — 18 (20), «Динамо» — 12 (19), «Крижані вовки» — 7 (19).