Запрограмований реванш: «Мотор» піднявся у своєму октеті в «зону» «плей-оф» ЛЧ

27.11.2018
Запрограмований реванш: «Мотор» піднявся у своєму октеті в «зону» «плей-оф» ЛЧ

Айденас Малашинскас — головний натхненник перемоги «Мотора» над словенським «Цельє». (Фото прес-служби ГК «Мотор».)

Поява вже після старту сезону на посту головного тренера «Мотора» Миколи Степанця була спрямована більшою мірою на порятунок іміджу клубу в Лізі чемпіонів, який від початку групового турніру під орудою поляка Патріка Ромбеля програв чотири матчі поспіль.
 
Утім зміна наставника допомогла «мотористам» кардинально змінити свій «лігочемпіонський» курс та позбутися статусу аутсайдера. Після здобуття своєї третьої перемоги в групі запорізький клуб піднявся в октеті «В» на п’яту позицію.
 
І хоча очкова різниця між п’ятою та восьмою, останньою, сходинкою становить лише один пункт, гандболісти «Мотора» мають доволі світлі турнірні перспективи.
 
Заступаючи на свій пост, Степанець говорив про важливість потрапляння його команди до першої шістки, представники котрої отримають право участі в «плей-оф» ЛЧ.
 
Утім, як видно з турнірної таблиці, й п’яте місце — далеко не межа для українського чемпіона, адже до третього місця в октеті відстань мінімальна.
 
Словом, iз новим наставником «Мотор» спіймав свою гру й яскраво підтверджує, що керівництво Європейського гандбольної федерації недаремно його покликало до елітної групи Ліги чемпіонів.
Минулого «уїк-енду» «мотористи» вдома приймали словенський «Цельє» і під куполом рідної «Юності» видали, напевно, свою найкращу гру в поточному сезоні.
 
«Для нас це буде найскладніша гра в турнірі. Адже це буде ключовий для обох команд поєдинок. Налаштовані взяти реванш за поразку в Словенії», — заявив перед грою очільник «Мотора».
 
Зрештою, український клуб не дав супернику жодного шансу досягти позитивного результату. Уже після першого тайму підопічні Степанця мали хорошу фору в шість голів. У другому періоді «мотористи» ходу не збавляли, здобувши в підсумку свою наразі найбільшу перемогу в поточному розіграші — 36:27.
 
У другому матчі поспіль кращим у складі українського чемпіона став його литовський розігруючий Айденас Малашинскас, на рахунку котрого дев’ять влучних кидків. При цьому він знову потрапив до збірної туру, посівши позицію кращого «плеймейкера». 

ПАМ’ЯТЬ

Гостинний прийом
 
Уперше з 2012 року переможцем «Меморіалу» на честь легендарного гандбольного тренера Ігоря Турчина стали не господарки турніру. Змагання, що проходили за коловою системою, в Броварах, виграла молодіжна збірна Іспанії, котра перемогла всіх своїх опонентів — молодіжну та національну збірні України, а також команду Австрії.

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група В. 9-й тур. «Мотор» (Україна) — «Цельє» (Словенія) — 36:27 (18:12).
Турнірне становище: «ПСЖ» — 16, «Пік Сегед» — 15, «Нант», «Фленсберг» — 8, «Мотор» — 7, «Скьєрн», «Цельє», «Загреб» — 6.