Помер іще один генерал-полковник російського ГРУ: офіційно через «тяжку хворобу»

23.11.2018
Помер іще один генерал-полковник російського ГРУ: офіційно через «тяжку хворобу»

Ігор Коробов.

Помер очільник Головного управління Генерального штабу Збройних сил Росії (ГРУ) генерал-полковник Ігор Коробов, повідомило міністерство оборони Росії.
 
 
У відомстві зазначили, що Коробов помер 21 листопада у віці 62 років від «тяжкої і тривалої хвороби».
 
 
Нагадаємо, разом з іншими офіцерами ГРУ Коробов перебував під санкціями США через підтримувану російською владою діяльність, яка «підриває кібербезпеку». 
 
Ігор Коробов народився 3 серпня 1956 року у Вязьмі Смоленської області. Він почав службу в збройних силах у 1973 році, а у військову розвідку прийшов у 1985 році.
 
Коробова призначили керівником ГУ Генштабу збройних сил РФ у січні 2016-го (через рік вiн отримав звання Героя Росії).
 
Змінив на цій посаді Ігоря Сергуна, який помер 3 січня 2016 року за загадкових обставин на своїй підмосковній дачі.
 
За офіційною версією, причиною смерті став серцевий напад. Але приватна розшукова агенція Stratfor повідомила, що Сергун помер не 3 січня, а 1 січня в Лівані. І ось — знову смерть очільника ГРУ, вже друга за останні два роки. 
 
У 2018 році очолюване Коробовим відомство виявилося замішаним у резонансному скандалі, пов’язаному з отруєнням у Лондоні колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, в якому британська влада звинуватила співробітників ГРУ.
 
У «творчому доробку» самого Коробова та очолюваної ним служби — також кібератаки на сервери Демократичної партії США в 2016 році та спроби втручання у вибори як у США, так і інших країнах.
 
Військову розвідку Росії часів Коробова також звинувачують у кібератаках проти Організації із заборони хімічної зброї, Все­світньої антидопінгової агенції та слідчих, які ведуть розслідування збиття малайзійського «Боїнга» над Донбасом. 
 
ГРУ є одним iз найбільш закритих підрозділів російської розвідки, але такої кількості викриття впродовж двох останніх років агентів ГРУ в сучасній історії служби ще не було.