На Черкащині 400 безробітних стали рибалками

23.11.2018
На Черкащині 400 безробітних стали рибалками

Працювати рибалкою — одне задоволення. (Фото з сайта goloskarpat.info.)

На Черкащині нову роботу знайшли понад 400 місцевих безробітних. Вони стали рибалками.
 
«З початку цього року від роботодавців області надійшла 431 вакансія рибалок, із них ми змогли укомплектувати 429 вакансій», — розповідає «Україні молодій»  директор Черкаського обласного центру зайнятості Григорій Дендемарченко. 
 
За його словами,  вік цих людей від 20 до 60 років. Цікаво, що на кожні 30-40 чоловіків одну вакансію рибалки займає жінка. Всі вони влаштувалися на державні підприємства «Іркліївський риборозплідник», ТОВ «Еллада», ПАТ «Боровицьке», ТОВ «Рибколгосп», підприємства «Супой-рибак 2», «Інститут з питань іхтіології» та до приватних підприємців Олександра Лисенка, Анатолія Осіпова, Петра Тептюка, Марії Задої.
 
Як повідомляють у прес-службі Черкаського обласного центру зайнятості, цього року 716 безробітних жителів області шукали роботу рибалки. І нині на обліку служби зайнятості Черкащини ще перебуває 56 таких людей, які хотіли б влаштуватися на роботу саме рибалками. Рівень заробітної плати серед заявлених вакансій у середньому становить близько 4-5 тис. грн.
 
До речі, уточнюють в обласному центрі зайнятості,  рибне господарство життєво важливе для понад 30 тисяч жителів нашої країни, зайнятих професійним промислом, переробкою та торгівлею рибною продукцією, а також приблизно для 3 мільйонів рибалок-аматорів.
 
Завдяки цим людям українці мають можливість щорічно отримувати до свого столу близько 100 тисяч тонн якісної риби.