США закликали жителів окупованого Донбасу бойкотувати «вибори» бойовиків

09.11.2018
Упродовж доби 7 листопада російські окупанти 19 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
При цьому ворог тричі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями. 
 
Двiчi противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 82 мм по позиціях наших військ у районах Павлополя та Луганського, а біля останнього застосував і 120-мм міномети.
 
Також загарбники продовжують застосовувати гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Окрім того, поблизу Павлополя окупанти стріляли з озброєння БМП-1 та зенітної установки ЗУ-23-2. 
 
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли підрозділів Об’єднаних сил у районах населених пунктів Станиця Луганська, Вільний, Луганське, Зайцеве, Авдіївка, Піски, Мар’їнка, Новомихайлівка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове та Лебединське.
 
У ході бойових дій три військовослужбовці Об’єднаних сил отримали поранення. За даними розвідки, впродовж доби середи двох окупантів знищено та ще трьох поранено.
 
Станом на 7-му годину ранку 8 листопада ворог здійснив один обстріл наших позицій поблизу Кримського. Зафіксовано вогонь із мінометів калібру 82 мм, гранатометів i стрілецької зброї. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил не допущено.
 
Нагадаємо, що проросійські бойовики призначили «вибори» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей  на 11 листопада. У зв’язку з цим посольство США в Україні звернулося до жителів сходу України із закликом бойкотувати ці заангажовані «вибори» на окупованій частині Донбасу. 
 
«У той час як Україна робить позитивні кроки щодо зміцнення миру, Росія роздмухує конфлікт, організовуючи бутафорські «вибори». Жителям Східної України слід бойкотувати ці «вибори», які не відповідають ні Мінським угодам, ні українському законодавству», — йдеться у зверненні американських дипломатів. 
 
Крім того, Президент Петро Порошенко зазначив, що так звані фейкові «вибори», які Росія прийняла рішення проводити 11 листопада на окупованому Донбасі, запустять запровадження нових санкцій щодо РФ. А в ОБСЄ вважають, що вибори на території ОРДЛО не відповідатимуть Мінським угодам.