Єднаймося в любові

07.11.2018
У районній газеті   за 6 вересня цього року в одному із заголовків було написано: «Тимошенко показала, як підкорити владу людям». Прочитавши заголовок, відразу глянув, хто ж автор? Про Сергія Бикова нічого не знаю. Ми тепер усі ніякі... Ми якісь такі-сякі поселенці — насєлєніє — електорат.
Виявилося, Сергій Биков — голова аналітичного центру «Інполіт». Засоромився, бо не знаю, скільки у нас тепер партій, конфесій, різноманітних аналітичних центрів, абревіатур. Скільки років тому «Інполіту», який досвід має, які його доробки?
Знаю-пам’ятаю, як жили селяни перед колективізацією, як жорстоко, насильно творили колгоспи, голодомори, репресії, безбожництво. Доводилось чути перекази, спогади про ленінські комуни і сталінські колгоспи, які створювали для того, щоб сформувати людину без власності — людину-пролетаря. Привертаю увагу науковців дослідити доленосну роль власності у житті людини, в міжлюдських взаєминах. Мій висновок: власність є складовою частиною людських доленосних властивостей. Власність — основа добробуту, без неї людина знедолюється, дичавіє, гине.
До речі, первісні християни намагалися усуспільнювати власність, але діалектика розвитку не припускає однозначності. В дійсності існує три види власності, як тріада єдності протиріч в економіці, в господарюванні.
Перше. Власність приватна, привласнена. Сприятлива для капіталістичного економічного устрою. Пропоную Президенту Порошенку негайно створити Капіталістичну партію чесного капіталу, меценатів, добродіїв. (С. Биков («Інполіт») написав, що Тимошенко вкотре довела своє прагнення зламати олігархічну систему (капіталістів теперішніх, за Марксом). Пропоную нашій Юлі, озброєній високим рейтингом, воскресити Верховну Раду соціалізмом).
Друге. Власність орендна, кооперативна. Сприятлива для соціалістичного економічного устрою. Українському суспільству потрібна соціалістична партія соціального захисту людини, природи і суспільства від творців і користувачів нечесного капіталу.
Третє. Власність усуспільнена, громадська, комунальна. Сприятлива для усуспільнення праці. Суспільству потрібна Комунальна партія усуспільнювачів праці, яка посприяє повній зайнятості працездатного населення, посприяє якісному догляду за непрацездатними та всебічному розвитку людських особистостей, націй, адже наЦІЯ — Це Я (на цій часточці землі). У згадуваній вище статті автор пише: «Мир нам назавжди». Миру може посприяти конституційний закон, заклик «Патріоти і націоналісти всіх держав і націй, єднаймося в любові, праці, в радості життю, миру. Заперечуймо війни!».
Кожен може спостерігати поведінку людини, яка хоч на мить пере­йшла в енергетичний стан ненависті: у неї погіршується загальний вигляд, мова стає лайливою, втрачається радість життя. Настав час розкаятися і відновити зв’язок із Богом Любові. Єднатися з людьми в радості життям, працею, добробутом... 
Олександр ЯВТУХІВСЬКИЙ
м. Деражня