У музеї про винищення українців голодом у 1932-1933 роках розповідають свідки

06.11.2018
У музеї про винищення українців голодом у 1932-1933 роках розповідають свідки

Про Голодомор на Черкащині 96-річний Ілько Корунець (ліворуч) знає не з переказів. (Фото з сайта viche.ck.ua.)

Національний музей «Меморіал жертв Голодомору» у рамках проекту «Усна історія Голодомору» продовжує цикл зустрічей iз людьми, які стали свідками злочину геноциду української нації. На зустріч із 96-річним Ільком Корунцем — видатним мовознавцем, перекладачем, літературним критиком, професором кафедри англійської філології і перекладу Київського національного лінгвістичного університету — запрошують 8 листопада на 14.00 усіх охочих, вхід вільний.
Усе своє життя Ілько Вакулович працює для того, щоб долучити українців до цінностей європейської культури. Ним були успішно перекладені з англійської, німецької та італійської мов твори Джеймса Фенімора Купера, Артюра Рембо, Оскара Уайльда, Джанні Родарі та інших. Ілько Корунець був активним учасником руху шістдесятників.
Голодомор Ілько Вакулович пережив на Черкащині, він уро­дженець села Семенівка на Лисянщині. Через геноцид втратив двох сестер і брата, не мав дитинства, бо швидко подорослішав, коли в житті його родини з’явилися сльози, біль, голод і смерть: «Я був під бомбами. Я переніс страшенні злигодні під час Другої світової війни. Але! Мені найстрашніше, що згадую, то це мої 12 років і Голодомор!» n