Попри зміну головного тренера «Донбас» знову програв «Дніпру»

02.11.2018
Попри зміну головного тренера «Донбас» знову програв «Дніпру»

Хокеїсти «Дніпра» утретє в сезоні переграли чинного чемпіона країни. (Фото з сайта uhl.ua.)

Зовсім коротким виявилося друге перебування знаного в хокейному світі словацького наставника Юліуса Шуплера біля керма «Донбасу».
 
 
Не зумівши з донецьким колективом подолати перший груповий етап Континентального кубка, 68-річний спеціаліст одразу після фіаско в Латвії подав у відставку з посади очільника «червоно-чорних».
 
Попри те, що офіційною причиною розриву співпраці словацького тренера з українським чемпіоном у «Донбасі» назвали проблеми наставника зі здоров’ям, вочевидь, для подібного рішення був й інший вагомий чинник, адже, окрім ви­льоту з Континентального кубка, команда Шуплера не найкращим чином виглядала й у ЧУ, примудрившись програти навіть скромному харківському «Динамо». Хоча, не виключено, ранній виліт донеччан з єврокубка занадто болісно сприйняли не тільки в керівництві клубу, а й сам Шуплер.
 
Зрештою, на тренерському містку «Донбасу» знову головним став Сергій Вітер, який до повторного приходу словацького наставника власне й очолював команду.
 
Із роллю рятівника Вітер добре знайомий, адже наприкінці сезону 2016/2017 років — після відставки Анатолія Степанищева — вже виконував обов’язки голов­ного тренера «Донбасу».
 
Тоді, вперше взявши під власне управління команду, Сергій Вітер на мажорній ноті завершив чемпіонат.
 
Виграв наставник із «червоно-чорними» й наступну національну першість, у якій він уже обіймав посаду повноцінного головного тренера.
 
Тож, думається, занадто довго процес його знайомства з колективом тривати не буде. Загалом, свою роботу біля керма донеччан Вітер розпочав iз двох перемог, хоча продовжити цю серію «Донбасу» не дозволив новачок першості — херсонський «Дніпро», втретє в сезоні перегравши чинного чемпіона.
 
Як результат — відставання донецького клубу від лідера, котрим і виступає сенсаційний колектив із Херсона, збільшилося до дев’яти балів, тож, очевидно, саме ця проблема, точніше її вирішення, матиме визначальний вплив на майбутнє нинішнього наставника «Донбасу».
 
А з огляду на гру, котру в нинішньому сезоні демонструють «Дніпро» та «Кременчук», шестиразовому чемпіону країни буде вельми непросто встояти на чемпіонському шляху.
 
Безпосередньо під третій у сезоні матч iз «Донбасом» «Дніпро» дозаявив у чемпіонат російського легіонера, екс-форварда саратовського «Кристала» Сергія Болдирева.
 
Попри перебування на лідируючій позиції в першості, херсонський колектив демонструє далеко не найкращу голеву активність, маючи наразі лише третій показник результативності. Натомість краще за інших у команди Дмитра Підгурського йдуть справи в захисті — у 14 матчах його підопічні пропустили лише 17 шайб.
 
Щодо головного конкурента херсонців у ЧУ — «Кременчука», то його наставник Олександр Савицький продовжує шліфувати гру колективу, акцентуючи увагу на окремих ігрових моментах, які потребують ретельного доопрацювання. 

ТАБЛО

Чемпіонат України. «Дніпро» — «Донбас» — 3:2, «Динамо» — «Крижані вовки» — 2:1, «Крижані вовки» — «Кременчук» — 2:10, «Донбас» — «Білий барс» — 4:0, «Динамо» — «Дніпро» — 2:5.
Турнірне становище: «Дніпро» — 36 (14 матчів), «Кременчук» — 33 (13), «Донбас» — 27 (14), «Динамо» — 12 (14), «Білий барс» — 8 (13), «Крижані вовки» — 7 (14).