Три книжки творчої майстерні «Аґафка» увійшли до топ-найкрасивіших на ярмарку у Франкфурті

26.10.2018
Три книжки творчої майстерні «Аґафка» потрапили до переліку найгарніших книжок-картинок Франкфуртського книжкового ярмарку від платформи dPICTUS. Із повним списком «краси» можна ознайомитися на сайті платформи. Українські фаворити — це «Голосно, тихо, пошепки», «Я так бачу» та «Війна, що змінила Рондо» «Аґрафки».
 
Рішення відзначити саме цю категорію видань прийняла п’ятірка міжнародних експертів: Леонард Маркус (США), Софі Ван дер Лінден (Франція), Мартін Солзбері (Велика Британія), Улла Редін (Швеція) та Сем МакКален (Велика Британія). dPICTUS є платформою, де книговидавці та агенти представляють свої роботи міжнародним фахівцям у галузі видавничої діяльності впродовж року, налагоджують ділові контакти, укладають угоди, пропонують умови співпраці. 
 
«Ми надаємо майданчик художникам, яких запрошуємо, щоб вони розповіли історію книжки, подробиці її створення. Сам я про них не пишу, інтерв’ю не беру. Я даю художникам багато простору. І їм це подобається. Бо вони мають змогу розповісти про найцікавіші моменти процесу роботи над книжкою, про труднощі, і що це для них означає. Даю їм свободу просто розказати про створення книжки», — розповів співзасновник та керуючий директор платформи dPICTUS Сем МакКален.
 
Ілюстрації до книг створив сімейний тандем художників — Романа Романишин та Андрій Лесів.
 
Романа Романишин та Андрій Лесів народилися в Україні, живуть і працюють у Львові. Після закінчення Львівської національної академії мистецтв вони заснували студію «Аґрафка», яка створює не лише ілюстрації до книг, а й самі книги.
 
Нагадаємо, видання творчої майстерні «Арґафка» не вперше отримують престижні нагороди та відзнаки міжнародних книжкових форумів. Також книги Романи й Андрія видано в Південній Кореї, Франції, Аргентині, Словенії, Словаччині та Польші.