У Києві на Контрактовій площі новорічну ялинку оформлять у стилі Марії Примаченко

23.10.2018
У Києві на Контрактовій площі новорічну ялинку оформлять у стилі Марії Примаченко

Дух наївного мистецтва завітає у Київ. (Фото з сайта tsn.ua.)

І хоч до Нового року залишилося ще 75 днів, новорічні приготування — у розпалі. Адже цього року в центрі Києва буде встановлено дві великі локації для святкувань Різдва та Нового року.
 
Головну ялинку традиційно розмістять на Софійській площі, ще одну — на Контрактовій площі біля колеса огляду. Протягом місяця кияни та гості столиці зможуть завітати до новорічних містечок. Там бажаючі отримають насолоду від концертної програми, глінтвейну, різноманітного стрiт-фуду, сувенірної продукції з усіх куточків України та теплих емоцій і приємних сюрпризів, запевняють організатори.
 
Святкування на Контрактовій площі розпочнуться 15 грудня і триватимуть до 20 січня. Ялинка та площа будуть прикрашені у стилі творчості художниці Марії Примаченко. «Іграшки матимуть форму дивовижних звірів української художниці. Вулиця Петра Сагайдачного перетвориться на світлову казку, вздовж якої простягнуться фантастичні арт-об’єкти. Кожен об’єкт буде оформлений кольо­ровими гірляндами, що у вечірній час мерехтітимуть сяйвом», — розповіли «УМ» організатори новорічних свят із Folk Ukraine.
 
Концепція ж ялинки на Софійській площі буде присвячена Північному сяйву. Організатори розповідають, що надихнулися цим явищем і вирішили поділитися емоціями з киянами та гостями міста. «Північне сяйво — одне з найгарніших та найграндіозніших явищ природи. Рівних йому, мабуть, просто немає. Тому ми всією командою вирішили, що цього року маємо подарувати гостям новорічного містечка казку і створимо у самому центрі міста Країну Північного сяйва», — поділилися у прес-службі Folk Ukraine.
 
Навколо ялинки буде встановлений екран, на якому гості новорічного містечка зможуть передавати привіти та вітання. Оснащена ялинка буде 500 іграшками та трикілометровою гірляндою арктичного білого кольору. Вперше, з моменту проведення новорічних свят на Софійській площі, навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому встановлять стилізований потяг бажань. На ньому можна буде покататися, і, як розповідають організатори, — що є обов’язковою умовою проїзду — на кожній зупинці загадати бажання. 
 
Головну ялинку України на Софійській площі відкриють увечері 19 грудня, в День святого Миколая. Святкові заходи тут триватимуть до 13 січня. А от на Володимирському проїзді буде розташовано магічний тунель із сніговим декором, новорічно-різдвяний ярмарок, зона смаколиків та казкова алея чудес. До речі, минулого року головна ялинка країни увійшла у топ-10 найкрасивіших у світі за версією vogue.ua.