Оце нічия! Збірна України гідно пройшла випробування італійцями

12.10.2018
Оце нічия! Збірна України гідно пройшла випробування італійцями

У матчі проти італійців Руслан Малиновський (№8) забив свій дебютний гол за «синьо-жовтих». (Фото прес-служби ФФУ.)

Із нового сезону в календарі європейських футбольних збірних відбулося серйозне зменшення кількості товариських поєдинків, на зміну яким прийшли ігри Ліги націй, з серйозним призовим фондом та хорошим турнірним стимулом у вигляді можливого виграшу путівки на Євро.
 
Щоправда, новостворений турнір повністю «товарняки» з розкладу національних команд Старого світу не витіснив. У планах збірних усе ще залишаються «ревізійні віконця» для внесення коректив у їхню роботу.
 
На початку наступного тижня (16 жовтня) у збірної України важливий у контексті переможних перспектив у своїй «пульці» Ліги націй домашній поєдинок проти збірної Чехії.
 
У середу ж підопічні Андрія Шевченка перевірили свою готовність до принципового протистояння в контрольному поєдинку з італійцями.
 
Після успішно проведених вересневих поєдинків ЛН проти європейських середняків — чехів та словаків — «синьо-жовті» оптимістично дивилися й на зустріч з європейським грандом, який останнім часом перебуває далеко не в найкращих своїх кондиціях.
 
Наслідком невдало завершеної для італійців кваліфікації на ЧС-2018 стала прогнозована зміна наставника.
 
Щоправда, з приходом до керма «блакитної ескадри» Роберто Манчіні відчутного прогресу в її грі не відбулося. Від «сквадри адзурри» її вболівальники чекають перемог, а, окрім звитяги над Саудівською Аравією, команді Манчіні похвалитися нічим.
 
Відсвяткувати успіх у матчі з українськими футболістами, що відбувся в Генуї, збірній Італії теж не вдалося. Зрештою, здалося, що до перемоги ближчими були гості, проте підсумком протистояння стала нічия — 1:1.
 
«Звісно ж, уболівальники засмучуються, коли їхня команда не перемагає, але ми не повинні вислуховувати кепкування на свою адресу. Якби ми забили ще один м’яч, всі були б задоволені нашою грою. На мою думку, справа тільки в результаті», — відповів Манчіні своїм критикам.
 
Серед тих, хто не дозволив італійській команді досягти переможного результату, — воротар збірної України Андрій П’ятов та її півзахисник Руслан Малиновський.
 
Перший, хоч і пропустив необов’язковий м’яч, здійснив у матчі кілька яскравих «порятунків». Натомість дальній удар представника бельгійського «Генка» врятував «синьо-жовтих» від поразки. Загалом, міг Малиновський і нокаутувати господарів, але їм на допомогу прийшов каркас воріт.
 
«Дуже задоволений грою команди. Задоволений і результатом», — заявив після матчу Андрій Шевченко, хоча першу половину поєдинку його підопічні провели відверто невдало, дозволивши супернику практично повністю контролювати хід поєдинку.
 
Але після перерви, як відзначив Шева, українські «збірники» зіграли дуже якісно, компактно і, навіть коли отримали м’яч у свої ворота, знайшли в собі сили для того, аби зрівняти рахунок. 
 
ТАБЛО
 
Товариський матч. Італія — Україна — 1:1 (Бернардеськи, 55 — Малиновський, 63; У: П’ятов, Караваєв, Бурда, Ракицький (Кривцов, 87), Матвієнко, Сидорчук (Степаненко, 57), Малиновський, Зінченко, Марлос (Циганков, 46), Коноплянка (Петряк, 73), Яремчук (А. Кравець, 76, Бутко, 90)).