Жахлива ДТП у Харкові рік потому: розслідування досі не зрушило з мертвої точки

09.10.2018
Річниця страшної ДТП на вулиці Сумській, коли автомобіль Олени Зайцевої врізався у натовп пішоходів, ніскільки не наблизила кінець розслідування резонансної справи.
 
Наразі процес зупинився через зникнення Олени Федірко, лікаря-нарколога, яка оглядала підозрювану після аварії і виявила в її крові опіати.
 
«Третій адвокат Зайцевої Євген Мельниченко зробив заяву про те, що акт огляду, підписаний Федірко, був сфабрикований, — пояснила ситуацію адвокат однієї з потерпілих Лариса Матвєєва. — Таким чином він намагається поставити під сумнів результати висновків Центру психічного здоров’я та моніторингу МОЗ України про те, що обвинувачена перебувала у стані, викликаному вживанням наркотичних і психотропних речовин або інших одурманюючих засобів». 
 
Розшуки нарколога поки що не увінчалися успіхом. Жінка, яка сьогодні проживає у харківській квартирі лікарки, запевнила — та вже давно виїхала на непідконтрольну Україні територію. Втім прикордонна служба цей факт не підтвер­джує.
 
Водночас правоохоронці взялися перевіряти автошколу «Транстур», де Зайцева отримала посвідчення водія, але, як з’ясувалося, не надто ретельно їх відвідувала через подорож за кордон.
 
Тож не виключено, що вину за численні смерті з головною підозрюваною розділить невдовзі не лише Геннадій Дронов, з яким вона не розминулася на дорозі, а й її наставник з автошколи. 
 
Спроба адвокатів Олени Зайцевої включити до справи якомога більшу кількість фігурантів, неабияк вразила родичів загиблих.
 
Зневірившись у справедливому суді, вони звернулися до Петра Порошенка з проханням взяти цю справу під особистий контроль.
 
Від адміністрації Президента вже надійшла схвальна відповідь, тому представники потерпілої сторони сподіваються отримати нарешті відповіді на важливі для них запитання.
 
Зокрема, їх цікавить, чому слідчі так і не розшукали червоний автомобіль, який фігурує на записах із камер спостереження і з яким Зайцева, за однією з версій, могла влаштувати швидкісні перегони в центрі міста. 
 
За ґратами Олена Зайцева та Геннадій Дронов перебуватимуть до 16 листопада. Далі суд визначатиметься з новим запобіжним заходом.