Харківські умільці створили оригінальний мотоцикл для чемпіонату світу з кастомайзингу

05.10.2018
Днями у Німеччині стартує черговий чемпіонат світу з кастомайзингу, на якому майстри продемонструють швидкість своїх саморобних машин.
 
Головна умова таких змагань — запропонувати публіці моделі, створені зі старих речей, але на основі оригінальної ідеї. 
 
Україну представлятиме харківська команда, що півтора року поспіль чаклувала над «байком» «Геометрик».
 
«У цьому проекті ми спробували поєднати різні геометричні фігури, які, на перший погляд, здаються несумісними, — каже винахідник Ярослав Лутицький. — Завданням було зробити дуже складний і водночас максимально простий мотоцикл. Особливо унікальні тут колеса, бо вони двоступчасті. Вперше такі деталі почали використовувати на каст-проектах у середині 90-х років. Ми пішли ще далі, оснастили їх шпицями. Такого у світі ще ніхто не робив». 
 
Свою модель майстри створювали з комплектуючих, які збирали з нуля або перероблювали зі старих зразків до невпізнанності. Автентичність зберіг лише відреставрований двигун старенького «ІЖа».
 
Коли умільці побачили свій «байк» у повному комплекті, то не повірили, що він може зрушити з місця. Втім, перший старт на майдані Свободи у Харкові пройшов більш ніж успішно.
 
Ярослав Лутицький каже, що з таким мотоциклом вони сміливо кинуть виклик італійським конкурентам, які тримають першість на чемпіонаті з кастомайзингу вже кілька років поспіль.