Незмінні орієнтири: «Шахтар» у другому матчі Суперліги поспіль зіграв у результативну нічию

05.10.2018
Незмінні орієнтири: «Шахтар» у другому матчі Суперліги поспіль зіграв у результативну нічию

У матчі проти «Ліона» бразилець Мораес забив свої дебютні голи в Лізі чемпіонів за «Шахтар». (Фото з сайта shakhtar.com.)

Ми розслабилися і нас поставили на місце. Таким коротким і лаконічним виглядає резюме вояжу «Шахтаря» до Ліона, котрий зробив бразильський захисник «гірників» Ісмаїлі.
 
 
У другому «лігочемпіонському» матчі поспіль підопічні Паулу Фонсеки зіграли в результативну нічию — 2:2.
 
Утім, якщо у грі проти «Хоффенхайма» футболістам «Шахтаря» довелося наздоганяти суперника й, у підсумку, радіти здобутому очковому мінімуму, то за підсумком свого поєдинку з «Ліоном» «помаранчево-чорним» довелося жалкувати за втраченими очками, оскільки вони не змогли втримати комфортну фору в два м’ячі.
 
Що ж має бути найбільш прикрим для донецького колективу, так це швидкість, з якою вони дозволили «Ліону» вирівняти становище, пропустивши два м’ячі за дві хвилини.
 
Загалом, в Ліоні суперники влаштували яскраве видовище, беззастережно зробивши ставку на атакувальний футбол. Як свідчить статистика матчу, опоненти зробили більше 40 ударів по воротах, тож підсумковий рахунок міг бути значно більшим.
 
Перед матчем наставник «Ліона» Бруно Женезьйо порівняв манеру гри «гірників» із «Барселоною». І на противагу відкритому атакувальному футболу запропонував аналогічну модель, котра дозволила його підопічним зробити 22 прицільні удари по володіннях Андрія П’ятова.
 
Що казати, влаштували команди вболівальникам свято відкритого футболу. Інша справа, що не всі учасники двобою залишилися задоволені кінцевим результатом.
 
Якщо для «Ліона»  «камбек» та здобуте за його підсумками залікове очко — серйозний успіх, котрий дозволив французькому клубу залишитися в одноосібних лідерах квартету, то для «гірників» гра на «Стад-де-Ліон» перетворилася на поєдинок нереалізованих можливостей.
 
Утім дві стартові нічиї — не найгірший результат, який, без сумніву, залишає «Шахтарю» шанси на вихід із групи. Щоправда, багато в чому майбутнє «гірників» у Лізі чемпіонів-2018/2019 залежатиме від спареного поєдинку з «Манчестер Сіті».
 
Приміром, президент «Ліона» Жан-Мішель Ола вважає, що «гірники» за якістю своєї гри переважають англійського чемпіона, котрий, нагадаємо, в стартовому турі вдома програв бронзовому призеру французької першості.
 
Проте зрозуміло, що сильнішого чемпіони України та Англії визначатимуть на футбольному полі. При цьому очільник «Шахтаря» наголошує, що вихід із групи залишається незмінним завданням для його колективу.
 
Але, зважаючи на заявлені високі орієнтири, португальського наставника «гірників» неабияк має тішити результативний «дубль» бразильця Мораеса.
 
Лідер бомбардирської гонки в українській прем’єр-лізі у Ліоні забив свої дебютні голи за «Шахтар» і в Лізі чемпіонів, хоча перед стартом сезону окремі експерти прогнозували екс-форварду «Динамо» хіба що орендне майбутнє в «Маріуполі». 

ТАБЛО

Ліга чемпіонів. Група F. 2-й тур. «Ліон» (Франція) — «Шахтар» (Україна) — 2:2 (Дембеле, 70; Дюбуа, 72 — Мораес, 44, 55; «Ш»: П’ятов, Ракицький, Кривцов, Ісмаїлі, Матвієнко, Степаненко, Тайсон, Патрік (Коваленко, 75), Марлос (Фернанду, 90+1), Майкон, Мораес (Кайоде, 83)). «Хоффенхайм» (Німеччина) — «Манчестер Сіті» (Англія) — 1:2.
Турнірне становище: «Ліон» — 4, «Манчестер Сіті» — 3, «Шахтар» — 2, «Хоффенхайм» — 1