Харківські машинобудівники на Х Міжнародному інвестфорумі підписали договори на 6 мільярдів

02.10.2018
У Харкові завершив роботу черговий економічний форум, який приніс місцевим машинобудівникам багатообіцяючі контракти.
 
Найкрупніший із них (2 мільярди гривень) був укладений між АТ «Турбоатом» i німецькою компанією Siemens.
 
Сторони планують узяти спільну участь у модернізації турбін для теплових та атомних електростанцій.
 
Це ж харківське підприємство на замовлення «Донбасенрего» проведе модернізацію обладнання Слов’янської ТЕС у рамках програми імпортозаміщення турбін російського виробництва. Вартість цього контракту — 250 мільйонів гривень.
 
«Майданчик харківського інвестфоруму вже не раз доводив свою необхідність, — повідомив директор заводу Віктор Суботін. — Наші партнери і навіть конкуренти намагаються тут домовитися на роки вперед». 
 
Географія співпраці теж розширюється. Цього разу список партнерів «Турбоатома» поповнився китайською компанією Dongfang Electric Machinery, з якою харків’яни уклали угоду про спільне виробництво обладнання фактично для всіх видів електростанцій.  
 
У свою чергу, ДП «Завод «Електротяжмаш» офіційно подовжив термін співпраці з компанією «Богдан-Моторс».
 
«Упродовж цього року ми виконуємо укладений раніше контракт на поставку електродвигунів у рамках програми імпортозаміщення, — повідомив директор заводу Дмитро Костюк. — Нова угода розширить наші можливості в освоєнні нових ринків у сфері будівництва міського електротранспорту».
 
Йдеться про поставку тягових двигунів для тролейбусів на суму 150 мільйонів гривень. 
 
Усього, за інформацією голови ХОДА Юлії Світличної, в рамках цьогорічного форуму було підписано контрактів на 6 мільярдів гривень. Ще в 250 мільйонів доларів оцінені інвестиційні наміри потенційних партнерів.