Через проблеми із психікою бойовики на Донбасі все частіше обстрілюють своїх же — штаб ООС

28.09.2018
Через проблеми із психікою бойовики на Донбасі все частіше обстрілюють своїх же — штаб ООС

На війні як на війні.

На фронті ситуація 26 вересня залишалася контрольо­ваною Об’єднаними силами.
 
 
Російські окупанти 15 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ.
 
 
При цьому ворог двічі застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.
 
Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 мм, озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. 
 
Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил у районі населених пунктів Кримське, Вільний, Світлодарськ, Красногорівка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
 
Із мінометів 120-го калібру ворог обстрілював позиції Об’єднаних сил поблизу Кримського на Луганському напрямку та в районі населеного пункту Гнутове на Приазов’ї. По захисниках Гнутового та Лебединського російсько-окупаційні війська застосовували озброєння бойових машин піхоти.
 
У ході бойових дій втрат серед особового складу Об’єд­наних сил немає. За даними розвідки, протягом доби двох окупантів знищено та двох поранено.
 
Станом на сьому годину ранку четверга ворог сім разів обстріляв позиції Об’єднаних сил із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї в районі населених пунктів Новотошківське, Вільний, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.
 
Також по оборонцях Новотошківського, що на Луганщині, окупанти вели вогонь із зенітної установки ЗУ-23-2. Втрат серед наших захисників немає.
 
Варто зауважити, що, за даними Головного управління розвідки, в бойовиків на Донбасі загострилися проблеми з психікою.
 
Однією з причин є те, що їхнє командування залякує особовий склад дезінформацією про близький наступ Об’єднаних сил, нав’язливо доносить пропагандистські фейкові повідомлення про підступність і жорстокість українських розвідувально-диверсійних груп, які нібито спеціально стежать за передовими позиціями з метою викрадення або знищення тих, хто втратив пильність.
 
За словами речника Мін­оборони Дмитра Гуцуляка, серед так званих військовослужбовців противника з місцевого населення зростає переконаність, що справжньою метою поширення російськими офіцерами цієї неправдивої інформації є приховане підбурення особового складу передових підрозділів до більш інтенсивних обстрілів позицій ОС.
 
У такий спосіб, зазначив Гуцуляк, російське окупаційне командування намагається уникнути відповідальності за обстріли українських підрозділів і перекласти вину безпосередньо на сержантський і рядовий склад.
 
«При цьому зі збільшенням тривалості темної пори доби загострилися проблеми з психікою у більшості російських військовослужбовців, що обумовило зростання кількості випадків відкриття ними «дружнього вогню». За інформацією Головного управління розвідки, особовий склад одного з передових підрозділів противника без попередження відкрив вогонь по групі російських військовослужбовців, які ввечері виходили з району заготівлі дров. У підсумку один військовослужбовець загинув, трьох важко поранено», — розповів речник.
 
Він повідомив, що командування російських окупаційних військ приховує причину цієї події та намагається використати її для звинувачення Об’єднаних сил у «провокаційних обстрілах».