Легше горло дерти, ніж плуга перти

12.09.2018
Не скажу, що належу до вірних прихильників Президента Порошенка, але моя думка така: якщо Порошенко відчуває, що може перемогти на виборах — то нехай побореться.
 
Якщо ж ні, то нехай скаже: «Я зробив усе, що міг. Нехай прийдуть інші і зроблять краще». Для багатьох українців Президент України — це менеджер, якого народ наймає на службу. Якщо побачать, що він підходить, то хай іде на другий термін. Якщо ні — то вибачайте...
 
Це тільки в Росії можуть пожиттєво обирати Путіна (Сталіна — вождя всіх часів і народів, невтомного борця за мир Микиту Хрущова, старого Брежнєва з його титанічними зусиллями зі збереження миру на землі). Хоча з Хрущовим система дала збій, і його достроково відправили на пенсію.
 
Нині кому не лінь лають Президента. Буває, що й заслужено, а ще більше — незаслужено. Мовляв, дивіться, яка у нас влада: так стараються, аж зі шкури пнуться.
 
Вилазять на телеекрани політичні діячі на кшталт Шуфрича, Рабіновича, Добкіна, Червоненка, Мураєва — і ну лаяти Президента.
 
Але ж, панове, ми маємо парламентсько-президентську республіку, і Мураєв із Добкіним та Рабіновичем — народні депутати, то хто ж є вищим за них, у чиїх руках влада?
 
Хто винен у постійному зростанні тарифів, зниженні рівня життя, продовженні війни? Депутати несуть таку саму відповідальність за народ, як і Президент та уряд. Але вищеназвані пани не згодні.
 
От і Шуфрич закликає Порошенка не йти на другий термін, мовляв, перший строк, вважай кримінальний, йому вже забезпечений, забуваючи, що вироки виносить суд, а не телевізійні популісти.
 
Пан Мураєв заявляє, що Президент Порошенко проти припинення війни, бо йому вигідно, щоб жителі Донбасу не брали участі у президентських виборах, бо інакше йому буде кінець.
 
Висновок — Порошенку вигідна війна. Навіть термін такий вигадали «партія війни».
 
І ні слова про те, щоб Путін забрав свої війська з України, перестав фінансувати та поставляти боєприпаси тим, хто не хоче української влади на Донбасі, і тоді війна припиниться.
 
Самі ж із спіднього вистрибують, аби довести, що Порошенко воює зі своїм народом. Таке можна сказати лише на нетверезу голову.
 
Часто лунають закиди, що українська влада називає Росію агресором, а сама торгує з нею. Так, війна рано чи пізно скінчиться, і з сусідніми державами нам доведеться вести нормальні добросусідські відносини, в тому числі й торговельні. Але на сьогодні як назвати країну, яка нападає на Україну, воює з нею, як не агресором? 
 
Віталій БУЛАВКО
Київ