До «нульового кілометра»

12.09.2018
До «нульового кілометра»

В українській «Венеції» — унікальному місті Вилкове на Одещині — відбувся фестиваль «Дунайські гостини». Стратегічна мета організаторів — активізувати туристичний потік, привертаючи увагу до ексклюзивної культурної події й унікальної регіональної специфіки Бессарабського краю.
«Дунайські гостини» у Вилковому — один з восьми фіналістів проекту Міністерства культури України «Малі міста — великі враження», метою якого є підтримка культурної спадщини регіонів, сприяння економічному та соціально-культурному розвитку малих міст, формування іміджу та інвестиційної привабливості територій.
Організатори фестивалю приготували для відвідувачів насичену програму. Ще і встановили рекорд України з приготування найбільшого об’єму рибної юшки за особливою місцевою рецептурою. Страви, стверджують, було п’ять тонн! Цією рибною юшкою пригощали усіх охочих гостей фестивалю, також передали частину військовослужбовцям у прикордонні зони півдня країни.
Фестиваль відвідали понад дві тисячі гостей. Хто милувався старовинними церквами, хто — проїхався на човні каналами унікальної української «Венеції». Багато бажаючих захотіли подивитися на справжню рисову плантацію та знаменитий оригінальний «Нульовий кілометр» на острівці Анкудінов. Саме там швидкий Дунай — друга за протяжністю в Європі річка — впадає у Чорне море. Завершилось свято музичною програмою у виконанні Національного Одеського філармонійного оркестру Hit of the world! та справжнім феєрверком.
«Фантастичне Вилкове і прекрасна Одещина мають власну історію, важливу для культури України, демонструють унікальність Бессарабії. Фестиваль покликаний познайомити гостей із розмаїттям культури краю, де переплелися традиції багатьох народів південно-східної Європи. Для нас важливо, щоб вони надали імпульс для розвитку туристичної індустрії, розвивали традиції та культуру місцевості, стали поштовхом для розбудови інфраструктури, увійшли у щоденне життя мешканців та сформували своє власне культурне обличчя», — прокоментував міністр культури Євген Нищук у Вилковому.